+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows 7 Thread, Changed cmos battery, now Optiplex 745 will not power up at all??? in Technical; I was getting a low battery warning during boot-up so I changed it after shutting down and disconnecting the power ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Atlanta
    Posts
    3
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Exclamation Changed cmos battery, now Optiplex 745 will not power up at all???

    I was getting a low battery warning during boot-up so I changed it after shutting down and disconnecting the power cord.

    I replaced the battery with an identical NEW battery, plugged the machine back in and tried to power up. I get nothing. It won't power up at all. Please help!

  2. #2

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,705
    Thank Post
    3,238
    Thanked 1,045 Times in 967 Posts
    Rep Power
    363
    Not sure but dont you have to take the cmos battery out. Power it on, turn it off then replace the cmos battery then power it back on.

  3. Thanks to mac_shinobi from:

    Frodo (13th August 2013)

  4. #3

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Atlanta
    Posts
    3
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    I did take the new battery out, tried to power on without the battery being installed, but it still did nothing. No power up at all. AND, the system was working fine before I replaced the battery.

  5. #4

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Auckland
    Posts
    40
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    6
    Have you tried starting it without the actual laptop battery in, but plugged into the power cord?

  6. #5

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Atlanta
    Posts
    3
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Thank you, all of you who replied. (PS, it is not a laptop, but a mini tower) Anyway... Problem solved. I disconnected ALL power output lines, reseated them and all is working again!

  7. Thanks to Frodo from:

    mac_shinobi (14th August 2013)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. dell inspiron 545MT desktop will not power ON on cold weather
    By nvidia in forum Promethean Direct Support
    Replies: 4
    Last Post: 3rd November 2012, 11:28 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 19th July 2012, 11:17 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 29th June 2010, 02:57 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 7th May 2008, 10:18 AM
  5. group policy not being seen at all
    By krisd32 in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 31st August 2007, 09:07 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •