+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows 7 Thread, Please Wait in Technical; We have been having issues for few months now with the odd computer being very slow to get to the ...
  1. #1
    AWicher's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Preston
    Posts
    317
    Thank Post
    58
    Thanked 40 Times in 31 Posts
    Rep Power
    18

    Exclamation Please Wait

    We have been having issues for few months now with the odd computer being very slow to get to the logon screen.

    In the past it was sitting on Please Wait... since enabling Verbose vs Normal status messages to see where it exactly hangs
    It seems to be stopping on.

    "Applying Group Policy Local Users and Groups policy..."

    The problem has been very miner as in only effecting random one or two computers a week and not always the same computer.
    , just so happened it effected 8 computers that where required for exams this afternoon.

    I will continue to investigate just though if someone has had similar issue and what they found to resolve it.

    Please Wait.png

  2. #2
    Dom_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,011
    Thank Post
    151
    Thanked 138 Times in 115 Posts
    Rep Power
    56
    Does event viewer give you any clues?

  3. #3


    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,808
    Thank Post
    332
    Thanked 262 Times in 214 Posts
    Rep Power
    120
    Have you intstalled the hotfix from the Microsoft releases massive Slow Boot / Slow Login Hotfix Rollup thread?

  4. Thanks to penfold from:

    AWicher (4th June 2013)

  5. #4
    AWicher's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Preston
    Posts
    317
    Thank Post
    58
    Thanked 40 Times in 31 Posts
    Rep Power
    18
    I'll look into this!!

  6. #5

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    31
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    We've had this issue, wasn't always Users and Groups like yours, sometimes they would get hung up on other group policy preferences. I'm not sure we've seen the last of it but certainly managed to improve the situation.

    Basically did two things, went through the relevant GPO's with a fine tooth combs checking for any thing it could be getting stuck on. Such as wrong paths and non-working scripts. Second was enabling 'logging and tracing' on a particular suite, which I think is a 2008 R2 feature. (Policies>Admin Temp>System>Group Policy>Logging and tracing). Then after a machine has done a 'slow' boot you can look in the client logs (C:\ProgramData\GroupPolicy\Preference\Trace\). They don't make easy reading but the key thing was seeing which policy's were getting processed and then checking the timestamps to see what was taking a long time.

    If you haven't already it would be worth using 'Group Policy Results' in the 'Group Policy Manager' on a problem PC. This might flag up some policy processing issues.


    Hope that helps.
    Last edited by Tricky; 4th June 2013 at 03:50 PM.

  7. Thanks to Tricky from:

    AWicher (4th June 2013)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. please wait for the user profile server slow logon
    By doombadger in forum Windows 7
    Replies: 1
    Last Post: 13th October 2011, 10:40 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 3rd February 2011, 01:46 PM
  3. [Fog] Deployment - Please Wait...
    By wiggum123 in forum O/S Deployment
    Replies: 6
    Last Post: 18th November 2010, 10:55 AM
  4. popup message saying installing please wait.
    By tomscaper in forum Scripts
    Replies: 32
    Last Post: 19th January 2007, 10:11 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •