+ Post New Thread
Results 1 to 13 of 13
Windows 7 Thread, KMS will not activate RM ecoquiet One in Technical; We have about 5 RM Ecoquiet 965 on site. 4 of them are activated by KMS server except one. I ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    KMS will not activate RM ecoquiet One

    We have about 5 RM Ecoquiet 965 on site. 4 of them are activated by KMS server except one.

    I have tried doing it from server using VAMT tool and slmgr.vbs from client. It gives error below;

    Error 0xC004F035

    The software Licensing Service reported that the computer could not be activated with a VL product key. VL systems reqs upgrading from a qualified OS.

    I thought about BIOS update however all other computer got same BIOS version and have successfully activated.


    So far I have rebuild the computer.


    slmgr.vbs /ipk XXXX-XXXX-XXXX-XXXX
    slmgr.vbs /ato

    No joy. Any ideas?


    If you have experience updating BIOS on RM computers. Can you please help? I have tried updating using RMUSB PREP as instructed on RM web site, it has not for me.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by anish; 6th March 2013 at 12:44 PM.

  2. #2
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,365
    Thank Post
    66
    Thanked 178 Times in 150 Posts
    Rep Power
    62
    Quote Originally Posted by anish View Post
    We have about 5 RM Ecoquiet 965 on site. 4 of them are activated by KMS server except one.

    I have tried doing it from server using VAMT tool and slmgr.vbs from client. It gives error below;

    Error 0xC004F035

    The software Licensing Service reported that the computer could not be activated with a VL product key. VL systems reqs upgrading from a qualified OS.

    I thought about BIOS update however all other computer got same BIOS version and have successfully activated.


    So far I have rebuild the computer.


    slmgr.vbs /ipk XXXX-XXXX-XXXX-XXXX
    slmgr.vbs /ato

    No joy. Any ideas?


    If you have experience updating BIOS on RM computers. Can you please help? I have tried updating using RMUSB PREP as instructed on RM web site, it has not for me.
    Are you using MAC keys or a volume key? Just wondering if you have reached your mac key limit?

  3. #3

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    9,840
    Thank Post
    669
    Thanked 2,189 Times in 1,493 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    901
    I have a couple of Ecoquiet 965s sitting next to me. The're licenced for Vista Business, which IIRC isn't a qualifying OS for volume licencing.

  4. #4

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    For slmgr.vbs /ipk I used Windows 7 Ent KMS setup key from Microsoft Key Management Server (KMS) Details – Metcorp Consulting Tech Blog. It will install the key ok. But when I do /ato it will display the error mentioned above.

    I have used this method on other computers before it has worked.

  5. #5

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    In my case, other identical computer is working. Have you tried BIOS update? What is the BIOS version?

  6. #6
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,365
    Thank Post
    66
    Thanked 178 Times in 150 Posts
    Rep Power
    62
    Quote Originally Posted by anish View Post
    For slmgr.vbs /ipk I used Windows 7 Ent KMS setup key from Microsoft Key Management Server (KMS) Details – Metcorp Consulting Tech Blog. It will install the key ok. But when I do /ato it will display the error mentioned above.

    I have used this method on other computers before it has worked.

    You shouldn't need to enter a key when isntalling Windows 7 with KMS the standard key which is embedded in all the Pro and enterprise versions will automatically look to a KMS by default.

  7. #7
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,365
    Thank Post
    66
    Thanked 178 Times in 150 Posts
    Rep Power
    62
    Have you got EES for volume licencing?

  8. #8

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Some odd computer that didn't activated by default was activated by installing standard key and /ato.

  9. #9
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,365
    Thank Post
    66
    Thanked 178 Times in 150 Posts
    Rep Power
    62
    Quote Originally Posted by anish View Post
    Some odd computer that didn't activated by default was activated by installing standard key and /ato.
    I've never come across an issue with using a KMS key and activation. Those client keys you see on that website are the exact keys which are embedded into the various OS variants by default so there is no need to change them for KMS.

    How are you imaging the stations? Have you reached a rearm limit?

  10. #10

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We have image the system by MDT. However to re-build this station, I used Win PE and imagex to apply image ( it was same image WIM file from MDT). The rearm limit on the client was reached.

  11. #11


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,060
    Thank Post
    232
    Thanked 926 Times in 795 Posts
    Rep Power
    309
    ive had this with odd old dells before. it a nutshell the pc diddnt have (or not up to date enough) a slic bios so when windows check the bios (as ees is an upgrade) it cant see a qualifying product to upgrade from (i also suspect win8 pcs might have this issue if you sidegrade them to win7). In the dell in questions case a bios flash fixed it other than that shove a mak key on it

  12. #12
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,365
    Thank Post
    66
    Thanked 178 Times in 150 Posts
    Rep Power
    62
    Quote Originally Posted by anish View Post
    We have image the system by MDT. However to re-build this station, I used Win PE and imagex to apply image ( it was same image WIM file from MDT). The rearm limit on the client was reached.
    <br>
    <br>Is it working now?<br>
    <br>I have never heard of a problem with OS installation with MDT. Was the MDT image built from the CD or did you import a custom image? We install with no key, it contacts the KMS by itself and works no issues on all hardware (assuming the drivers are imported).<br><br><br>

  13. #13

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Somewhere and Nowhere
    Posts
    39
    Thank Post
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sted View Post
    it a nutshell the pc diddnt have (or not up to date enough) a slic bios so when windows check the bios (as ees is an upgrade) it cant see a qualifying product to upgrade from (i also suspect win8 pcs might have this issue if you sidegrade them to win7).
    That's exactly what I'm trying to do with a bunch of Acer One netbooks that came with Windows 8, we reinstalled them the same way with the MDT/WDS deployment system that I've used with every other computer in this school, and now I can't get them to activate against our KMS and I really don't want to have to activate them with our MAK key like the Microsoft website suggests (...that is not a fix, that's a stupid way round the problem)



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Windows 7 Pro Offline Files will not activate
    By Serenastra in forum Windows 7
    Replies: 1
    Last Post: 29th November 2012, 02:26 PM
  2. RM CC4, Boot Strapper CAB will not create
    By superaz300 in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 1
    Last Post: 31st October 2012, 06:46 PM
  3. Active User Manager will not create bulk home folders
    By brickwall53 in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 2
    Last Post: 21st February 2012, 04:58 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 13th September 2006, 10:12 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 15th February 2006, 04:03 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •