+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Windows 7 Thread, IE9 Corrupted Search in Technical; When a user launches IE they are presented with the attached. Deleting the user profile doesn't cure it and nothing ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    718
    Thank Post
    119
    Thanked 64 Times in 52 Posts
    Rep Power
    31

    IE9 Corrupted Search

    When a user launches IE they are presented with the attached.

    Deleting the user profile doesn't cure it and nothing useful has shown up in my search results.

    Every users default search engine is Bing and no add-ons are being used.

    Has anyone experienced this and what steps did you take to overcome?
    Attached Images Attached Images

  2. #2

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    This problem can be created by third party add-ons, but also corrupted system files required by IE. Re-imaging is probably the easiest way, seeing as it's tightly integrated with Windows.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    718
    Thank Post
    119
    Thanked 64 Times in 52 Posts
    Rep Power
    31
    Reimaged the computer in question but to no avail. Have also removed any references of IE implementation in GPO and that proved fruitless.

    I'm thinking IE10 is something we could desperately do with. If the problem continues we're going to make the move over to Chrome.

  4. #4

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    340
    Thank Post
    68
    Thanked 60 Times in 42 Posts
    Rep Power
    48
    We used to get this at each and every student logon. They used to get a new default profile from the computer, and it looks like the installation of newer IE's caused this problem as they did not update the default profile on the computer. I fixed it by logging on to a machine, fixing the search providers by opening up the search providers tool and adding Google to it. I then took this profile made it a default profile and put it into the NetLogon folder.

  5. #5

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    718
    Thank Post
    119
    Thanked 64 Times in 52 Posts
    Rep Power
    31
    By moving the Default profile to the Netlogon folder, how did you go about ensuring that every one of your users got this as a profile to begin with?

  6. #6
    denon101's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Stuck in the server room......
    Posts
    395
    Thank Post
    54
    Thanked 37 Times in 35 Posts
    Rep Power
    21
    Because when checking for a profile, it checks Netlogon first and if one is there uses that.

  7. Thanks to denon101 from:

    sjatkn (31st January 2013)

  8. #7

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    718
    Thank Post
    119
    Thanked 64 Times in 52 Posts
    Rep Power
    31
    Honestly, I did not know this! First time I'm ever hearing of this.

    Whereabouts exactly in the Netlogon folder do I store the Default profile - would it be: \\Servername\Netlogon\Default ?

  9. #8
    denon101's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Stuck in the server room......
    Posts
    395
    Thank Post
    54
    Thanked 37 Times in 35 Posts
    Rep Power
    21
    Yup that's it!

  10. #9

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    340
    Thank Post
    68
    Thanked 60 Times in 42 Posts
    Rep Power
    48
    Ours is in \\server\netlogon\Default User

  11. #10
    denon101's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Stuck in the server room......
    Posts
    395
    Thank Post
    54
    Thanked 37 Times in 35 Posts
    Rep Power
    21
    Quote Originally Posted by sjatkn View Post
    Ours is in \\server\netlogon\Default User
    Sorry that's it.....

  12. #11

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    718
    Thank Post
    119
    Thanked 64 Times in 52 Posts
    Rep Power
    31
    Once I have made the chances do I simply copy the Default User profile to the Netlogon folder? Do I need to alter the Default User profile in any way for my end users to pick up the settings/customisations I have made?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Google.co.uk in IE9 - YouTube search problems...?
    By le4ne in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 3
    Last Post: 12th October 2012, 12:22 PM
  2. IE8 - "A Program on your computer has corrupted your default search provider setting"
    By cwade100 in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 2
    Last Post: 22nd February 2011, 05:15 PM
  3. Replies: 38
    Last Post: 26th November 2010, 03:42 PM
  4. Administrators Nasty File Search errors.
    By Kyle in forum How do you do....it?
    Replies: 5
    Last Post: 24th January 2006, 09:53 PM
  5. Liberum - Rep searching
    By Jake in forum How do you do....it?
    Replies: 0
    Last Post: 20th January 2006, 10:57 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •