+ Post New Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
Windows 7 Thread, Simple way to deploy custom Win 7 image using PXE and Clonezilla? in Technical; Also make sure that you've not imported KB2533552 into MDT .. This was causing our MDT setup to throw it's ...
  1. #31
    VeryPC_Tom_M's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sheffield
    Posts
    388
    Thank Post
    14
    Thanked 82 Times in 79 Posts
    Rep Power
    45
    Also make sure that you've not imported KB2533552 into MDT..

    This was causing our MDT setup to throw it's rattle out for a while.. I ended up pulling it, and adding it as an app via batch file.

  2. #32
    marsdenprimary's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Nelson
    Posts
    493
    Thank Post
    255
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    12
    Quote Originally Posted by LeMarchand View Post
    I think when I had this error it was because I had more than the Administrator account on the "image" machine. If this is true in your case, you need to delete any accounts apart from the local admin and "system" type accounts. Check in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList to make sure there aren't any rogue profiles in there and delete if necessary. In my case, it was an account I use called "Setup" when I wiped/reinstall a machine from scratch (before I knew how to boot into the local admin account/audit mode straight away).
    The image i'm using is a downloaded one with SP 1 already in it... could this be the problem?

  3. #33
    VeryPC_Tom_M's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sheffield
    Posts
    388
    Thank Post
    14
    Thanked 82 Times in 79 Posts
    Rep Power
    45
    Shouldn't be the case.

    I replaced our SP0 with SP1 images as soon as they became available.

    -

    I just had a random thought..

    Had you installed AV to the Windows 7 PC before capturing the image???
    Last edited by VeryPC_Tom_M; 20th December 2012 at 04:17 PM.

  4. #34

    LeMarchand's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    The deepest pits of hell
    Posts
    2,198
    Thank Post
    303
    Thanked 339 Times in 241 Posts
    Rep Power
    143
    Quote Originally Posted by marsdenprimary View Post
    The image i'm using is a downloaded one with SP 1 already in it... could this be the problem?
    Shouldn't be - all my images are SP1. They also have McAfee included, but I recently had problems upgrading an elderly relative's Win 7 install to Win 8 until someone on here suggested turning off/uninstalling his A/V. (Made more difficult by the fact that this was a remote install and I think he was worried that the more "with it" family member who was pressing the buttons for me might stumble across his po.., I mean "personal" stuff. As it turns out he then got his grandson to do it - by turning off the A/V, as I suggested - and then got said grandson to revert it back to win 7 a week later. Glad I didn't try too hard!)

  5. #35

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    522
    Thank Post
    141
    Thanked 75 Times in 67 Posts
    Rep Power
    19
    Sorry to hijack, but I've got a question relating to something earlier in the thread.

    We only have one physical server in our production environment, so it's obviously business critical. I have an old server and a technet subscription, so I can play in safety. Once I get to putting this into my live environment, would it be worth setting up a vm on the live machine (I believe my 2008 r2 licence allows me one VM as well as the physical instance running) to isolate it from the day to day work of the server? Or is it better just to install it on my live machine?

    Incidentally, although I am only allowed one VM with the licence I have, am I correct in thinking that I could build several VMs to perform different tasks as long as I only run one at a time. Again just thinking of separating roles which are not part of the core function of our one and only server.

    Thanks

  6. #36
    marsdenprimary's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Nelson
    Posts
    493
    Thank Post
    255
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    12
    I haven't got as far as capturing the image yet... just trying to deploy Windows 7 to a machine using WDS / MDT... this works doesn't it?!

  7. #37


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,647
    Thank Post
    229
    Thanked 865 Times in 743 Posts
    Rep Power
    297
    it should do as long as you have device drivers for sata/nic in boot image a windows disc imported and a task sequence that works

  8. #38

    LeMarchand's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    The deepest pits of hell
    Posts
    2,198
    Thank Post
    303
    Thanked 339 Times in 241 Posts
    Rep Power
    143
    Quote Originally Posted by marsdenprimary View Post
    I haven't got as far as capturing the image yet... just trying to deploy Windows 7 to a machine using WDS / MDT... this works doesn't it?!
    My bad! I thought you were pushing out a prepared image!

  9. #39
    Tsonga's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Dorset
    Posts
    155
    Thank Post
    9
    Thanked 19 Times in 16 Posts
    Rep Power
    7
    Quote Originally Posted by marsdenprimary View Post
    I'm struggling.

    Upon PXE booting everything goes great until the Setup is preparing you computer for first use screen- i've got an error saying 'the computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error to install windows, click "OK" to restart the computer, and then restart the installation'

    Any help appreciated!!
    Format the Hdd (use a bootable DVD/USB) and try again :-)

  10. #40

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    West Midlands
    Posts
    29
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi,
    I am using Acronics true image which i can boot from usb and backup the image onto external 1tb hard drive.
    Backing up the image is very fast and restore the image onto pc or laptop is very fast, it take 10 to 15 mins to restore the image onto the PC or Laptop.
    Hope that helps you.
    Last edited by Bhavesh; 10th January 2013 at 12:50 PM.

  11. Thanks to Bhavesh from:

    marsdenprimary (10th January 2013)

  12. #41
    marsdenprimary's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Nelson
    Posts
    493
    Thank Post
    255
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    12
    Quote Originally Posted by Bhavesh View Post
    Hi,
    I am using Acronics true image which i can boot from usb and backup the image onto external 1tb hard drive.
    Backing up the image is very fast and restore the image onto pc or laptop is very fast, it take 10 to 15 mins to restore the image onto the PC or Laptop.
    Hope that helps you.
    Thanks for this- I want to use WDS as I have over 20 machines to image so this wouldn't be the best option With WDS I can install an image onto multiple machines at once in about 15 minutes. ANYWAY i've successfully managed it following these guides:

    CAPTURING: how can I CAPTURE an Image using WDS - Windows Deployment Services (WDS) - www.windows-noob.com

    DEPLOYING: how can I DEPLOY an image captured using WDS ? - Windows Deployment Services (WDS) - www.windows-noob.com

    SYSPREP: how can I sysprep Windows Vista ? - Deploying Windows XP, Vista, Server and more... - www.windows-noob.com

  13. #42
    Tsonga's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Dorset
    Posts
    155
    Thank Post
    9
    Thanked 19 Times in 16 Posts
    Rep Power
    7
    Quote Originally Posted by marsdenprimary View Post
    Thanks for this- I want to use WDS as I have over 20 machines to image so this wouldn't be the best option With WDS I can install an image onto multiple machines at once in about 15 minutes. ANYWAY i've successfully managed it following these guides:

    CAPTURING: how can I CAPTURE an Image using WDS - Windows Deployment Services (WDS) - www.windows-noob.com

    DEPLOYING: how can I DEPLOY an image captured using WDS ? - Windows Deployment Services (WDS) - www.windows-noob.com

    SYSPREP: how can I sysprep Windows Vista ? - Deploying Windows XP, Vista, Server and more... - www.windows-noob.com
    Gave up on MDT?

  14. #43
    marsdenprimary's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Nelson
    Posts
    493
    Thank Post
    255
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    12
    Quote Originally Posted by Tsonga View Post
    Gave up on MDT?
    Well I used MDT to create a boot image...i think...i got a bit confused with the MDT / WDS thing because i was pointing to shares here and there and so i probably used it... :/ Don't know what's happening anymore.

  15. #44
    Tsonga's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Dorset
    Posts
    155
    Thank Post
    9
    Thanked 19 Times in 16 Posts
    Rep Power
    7
    If you need some help just let me know.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 4th February 2011, 02:15 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 7th September 2010, 03:28 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 18th August 2010, 07:49 AM
  4. Best way to deploy Hotfixes
    By Little-Miss in forum Learning Network Manager
    Replies: 59
    Last Post: 15th October 2009, 11:45 AM
  5. Simple way to migrate to Office 2003
    By richard in forum How do you do....it?
    Replies: 11
    Last Post: 9th May 2006, 08:55 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •