+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Windows 7 Thread, E-portal....confusing connections to e-portal and no connections in Technical; Hello.. Our Win XP pro computers can connect to the e-portal server. Our Win 7 pro (64bit) cannot. The Win ...
  1. #1

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Red face E-portal....confusing connections to e-portal and no connections

    Hello..

    Our Win XP pro computers can connect to the e-portal server.
    Our Win 7 pro (64bit) cannot. The Win 7 computers can ping the server but IE will not open a connection.

    My laptop running Win 7 pro (32bit) will connect through Chrome but not IE 9. Chrome and Firefox will not connect either on the Win 7 64bit machines.

    Any suggestions what I could look at on the Win 7 computers to solve this problem?

    Thanks

  2. #2
    smadison's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    UK
    Posts
    100
    Thank Post
    2
    Thanked 30 Times in 25 Posts
    Rep Power
    20
    Test the 32bit IE on the Win 7 systems as this narrow down if it is 64bit vs 32bit issue.

  3. #3

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks....

    I was under the impression that IE9 ran as a 32-bit software even in win 7 64-bit.

    In 'All Programs' it gives two alternatives (one of which is 64-bit). Either one does not open the connection to the office server running e-portal.

    I have installed on one new machine Windows XP mode, and tried out various browsers...but to no avail, I still cannot make a connection.

    Anything further I could try?

    Thanks

  4. #4

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,249
    Thank Post
    898
    Thanked 1,785 Times in 1,537 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    463
    Can you give some background on the system. What software is the Eportal? Is it internal or hosted externally? Are there some proxy setting preventing it getting to the portal?

  5. #5

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,410
    Thank Post
    1,521
    Thanked 1,057 Times in 926 Posts
    Rep Power
    303
    There must be something specific on that machine that is stopping it, ePortal is very happy with Windows 7 using IE 32bit so you have got something such as a proxy, DNS or other setting on that machine that is being the awkward part.

  6. #6

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by john View Post
    There must be something specific on that machine that is stopping it, ePortal is very happy with Windows 7 using IE 32bit so you have got something such as a proxy, DNS or other setting on that machine that is being the awkward part.
    Found the problem....Further investigation has revealed that 'file and printing sharing was turned off.' Turned it on and ePortal is now available.

    Thanks



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Suggestions Please for Wireless Connection to Smartboard and projector
    By aligtps in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 3
    Last Post: 29th October 2014, 12:20 AM
  2. Tablets (IOS and Android) Connection to Projectors
    By Nathaniel in forum Netbooks, PDA and Phones
    Replies: 5
    Last Post: 9th November 2012, 10:43 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: 16th February 2011, 02:10 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2010, 04:44 PM
  5. how to do dhcp and isaserver
    By browolf in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 28th June 2005, 10:20 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •