+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Windows 7 Thread, WPKG & start up issues in Technical; I have installed WPKG on a Windows 7 x86 client which only seems to work at user logon and not ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,673
    Thank Post
    310
    Thanked 221 Times in 197 Posts
    Rep Power
    107

    WPKG & start up issues

    I have installed WPKG on a Windows 7 x86 client which only seems to work at user logon and not computer startup.

    I had set it up originally on a x64 machine which installed the software on startup but for the life of me I can't find out what settings are different. I know I must have missed something obvious but where do I need to look to force WPKG to install software on start up before a user logs on?

    I have set Always wait for the network to enabled but it doens't seem to make any difference.

    Any thoughts?

  2. #2

    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi,

    wpkg-gp runs before user logon.

    Stefan

  3. #3

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,673
    Thank Post
    310
    Thanked 221 Times in 197 Posts
    Rep Power
    107
    I've installed that but it makes no difference. How do I check to see if it is actually trying to run. There are no error messages in Event Viewer.

  4. #4

    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Are there any messages concerning wpkg in your event viewer? (As I remember, there are some entries like Windows Scripting Host).

    Have you tried to run wpkg manually (permission to read the wpkg share needed)?
    cmd -> cscript \\server\wpkg\wpkg.js /synchronize /debug

    Stefan

  5. #5

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,673
    Thank Post
    310
    Thanked 221 Times in 197 Posts
    Rep Power
    107
    It runs fine, it installs the software but requires a logon in order to kick off the installation. It's as if the service isn't starting properly at computer startup.

  6. #6
    morganw's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Cambridge
    Posts
    815
    Thank Post
    46
    Thanked 132 Times in 126 Posts
    Rep Power
    39
    Does Group Policy definitely apply during workstation startup? Turn on verbose startup messages to see what is happening. How to enable verbose startup, shutdown, logon, and logoff status Messages in the Windows Server 2003 family

  7. #7

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,673
    Thank Post
    310
    Thanked 221 Times in 197 Posts
    Rep Power
    107
    Er ok, it looks like I was being a bit of a plonker. I had installed the client and the wpkg-gp and for some reason it worked previously but then didn't on a fresh client. I have removed both and just installed wpkg-gp which seems to now work....how stupid do i feel

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Server 2003 not starting up
    By Gibbo in forum Windows
    Replies: 17
    Last Post: 23rd June 2008, 10:18 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 14th May 2008, 12:43 PM
  3. machine start up scripts in vmware
    By Uraken in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 2nd November 2007, 06:31 PM
  4. Start Menu Issue in XP
    By rixi in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 18th October 2007, 04:48 PM
  5. Printer script not running at start up
    By richard in forum Scripts
    Replies: 11
    Last Post: 29th May 2007, 07:39 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •