+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows 7 Thread, Strange Graphical Glitch - Any Ideas? in Technical; So for several months now we have been having the same problem that we hoped reimaging would solve. It hasnt ...
  1. #1

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Shaftesbury
    Posts
    9
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Strange Graphical Glitch - Any Ideas?

    So for several months now we have been having the same problem that we hoped reimaging would solve. It hasnt unfortuanately.

    On several of the admin machines around school we have the problem with a graphical glitch (Hard to explain, see attached image)

    This is happening on about 5 Office based computers in which we though where all DELL Optiplex 760's but its now happening on 755's aswell. We have tried new graphics drivers, complete reimages of all of the machines having the problem. Its happening on All office applications and on SIMS aswell. The only common thing between them now seems to be that they all print to Samsung ML3310ND printers and that it sometimes happens shortly after printing. We also get the Port is not connected error message from the Printer and dont seem to be able to close it but we are really stuck. Any Ideas?

    Email Mon 10 Sep.PNG

  2. #2
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,355
    Thank Post
    66
    Thanked 175 Times in 147 Posts
    Rep Power
    60
    Quote Originally Posted by Benner900 View Post
    So for several months now we have been having the same problem that we hoped reimaging would solve. It hasnt unfortuanately.

    On several of the admin machines around school we have the problem with a graphical glitch (Hard to explain, see attached image)

    This is happening on about 5 Office based computers in which we though where all DELL Optiplex 760's but its now happening on 755's aswell. We have tried new graphics drivers, complete reimages of all of the machines having the problem. Its happening on All office applications and on SIMS aswell. The only common thing between them now seems to be that they all print to Samsung ML3310ND printers and that it sometimes happens shortly after printing. We also get the Port is not connected error message from the Printer and dont seem to be able to close it but we are really stuck. Any Ideas?

    Email Mon 10 Sep.PNG

    I had a similar thing with Intel graphics cards on our laptops.

    Basically turned out to be a glitch in the card itself and was to do with a very specific set of events.

    You may experience display corruption issues on certain Intel graphics processing unit (GPU) chipsets in Windows 7

    The solution here was to disable Intel-VT on the laptops as its not used here anyway. We didn't fancy the downgrade of the RAM to 2GB lol v odd though!

  3. Thanks to Jamo from:

    Benner900 (13th September 2012)

  4. #3

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,242
    Thank Post
    882
    Thanked 2,743 Times in 2,317 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    784
    Yeap, screwed up GPU, you can either fix it with better drivers/new GPU or turn Aero off entirely to go back to the really old way of CPU rendering giving up all the power of the GPU.

  5. #4

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Shaftesbury
    Posts
    9
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Jamo View Post
    I had a similar thing with Intel graphics cards on our laptops.

    Basically turned out to be a glitch in the card itself and was to do with a very specific set of events.

    You may experience display corruption issues on certain Intel graphics processing unit (GPU) chipsets in Windows 7

    The solution here was to disable Intel-VT on the laptops as its not used here anyway. We didn't fancy the downgrade of the RAM to 2GB lol v odd though!
    Thanks,

    Been down to 2 of the machines this morning. The 760 had VT turned off already and 2gb of RAM from 2x1GB modules.

    Another one is a DELL Optiplex 380 and it had 3gb of RAM and VT turned on. Will have to wait and see what happens. Still got another 760 to look at but its always in use.

  6. #5
    dhoward_westexetc's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Exeter, Devon
    Posts
    225
    Thank Post
    46
    Thanked 21 Times in 17 Posts
    Rep Power
    17
    Had many issues myself with the Intel drivers built into the Windows 7 OS, graphics, blue screening etc.

    Installing the latest drivers from the Dell/Intel website always cured it for me. It is a graphics refresh problem.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. robust backup solution, any ideas?
    By ranj in forum Hardware
    Replies: 8
    Last Post: 3rd April 2007, 09:10 AM
  2. I Need SQL training - any ideas
    By jumpinjamez in forum Courses and Training
    Replies: 2
    Last Post: 19th January 2007, 03:18 PM
  3. Colour Laser - any ideas?
    By kiran in forum Hardware
    Replies: 20
    Last Post: 11th December 2006, 01:07 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 31st March 2006, 11:11 PM
  5. Scripts...anyone have any idea?
    By Sirbendy in forum Windows
    Replies: 13
    Last Post: 31st January 2006, 12:05 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •