+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Web Development Thread, Drop down menu not appearing. in Coding and Web Development; Hi Guys, I'm after a bit of advice. I've started moving a static template into EE. The address of the ...
  1. #1

    garethedmondson's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Gowerton, Swansea
    Posts
    2,200
    Thank Post
    936
    Thanked 315 Times in 184 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    163

    Drop down menu not appearing.

    Hi Guys,

    I'm after a bit of advice.

    I've started moving a static template into EE. The address of the static example is: College02

    As you can see there is a menu in blue across the top. The items turn green when they are hovered over. If there is a drop down then this drops down in green above the image panel.

    Now when I look a this template on my computer (local copy) the drop downs appear on the top of the image. Yet when I upload the template to the server (address above) the drop down menus do not appear. This happens in both the static and the EE version.

    Can anyone advise? What am I missing?

    Many thanks

    Gareth

  2. #2

    Steve21's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    2,662
    Thank Post
    324
    Thanked 506 Times in 474 Posts
    Rep Power
    177
    Is the above link the "broken" one?

    Steve

  3. #3
    AWicher's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Preston
    Posts
    316
    Thank Post
    57
    Thanked 40 Times in 31 Posts
    Rep Power
    17
    Thats what i get!
    Capture3.PNG

  4. #4

    garethedmondson's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Gowerton, Swansea
    Posts
    2,200
    Thank Post
    936
    Thanked 315 Times in 184 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    163
    Yes, on my laptop if you hover over the 'Academics' menu option there is a drop down menu. ON my laptop I can see the first two then it drops behind the pictures. This doesn't happen on my local copy.

    It also happens on the Expression Engine development: Ysgol Gyfun Gwyr (but under the 'General Information' menu option.

    I wonder if it's IE9 causing it.

    The whole site looks useless in other browsers.

    Gareth

  5. #5
    AWicher's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Preston
    Posts
    316
    Thank Post
    57
    Thanked 40 Times in 31 Posts
    Rep Power
    17
    Seems ok with ie9 for me. Firefox and chrome FTW thay also has some brill web dev add-ons.

    wipe all your IE cache?

  6. #6

    Steve21's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    2,662
    Thank Post
    324
    Thanked 506 Times in 474 Posts
    Rep Power
    177
    I see what you mean on my desktop , IE is fussy about Z indexing. By default it generates stacks based on elements

    Steve

  7. #7

    Steve21's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    2,662
    Thank Post
    324
    Thanked 506 Times in 474 Posts
    Rep Power
    177
    Basically IE resets element stacks when containers aren't joined.

    To show easy example:

    Put #wrapper in front of the .navigation and #banner CSS

    That'll link them so z index works but breaks other stuff

    If you could confirm that example works (just for overlapping) will work on it tomorrow to get it properly working

    Steve

  8. #8

    garethedmondson's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Gowerton, Swansea
    Posts
    2,200
    Thank Post
    936
    Thanked 315 Times in 184 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    163
    Quote Originally Posted by AWicher View Post
    Thats what i get!
    Capture3.PNG
    Hi - what browser are you using?

    Gareth

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] SIMS.net Hanging when you use drop down menu
    By Spero in forum MIS Systems
    Replies: 10
    Last Post: 7th June 2011, 07:18 AM
  2. drop down menu in php
    By walkden-high in forum Coding
    Replies: 5
    Last Post: 1st September 2010, 01:17 AM
  3. Drop down menu alignment
    By elanalazar in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 0
    Last Post: 4th November 2009, 08:02 PM
  4. Drop Down Menu Apple Style
    By neilmc in forum EduGeek Joomla 1.0 Package
    Replies: 0
    Last Post: 5th October 2009, 03:35 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •