+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Web Development Thread, Joomla Migration with jupgrade - "migrating undefined"? in Coding and Web Development; Currently on Joomla 1.5(.26) like a fair number of Joomla sites out there on a standard Joomla install (as opposed ...
  1. #1
    dgsmith's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Merseyside, England
    Posts
    1,104
    Thank Post
    118
    Thanked 90 Times in 78 Posts
    Rep Power
    36

    Joomla Migration with jupgrade - "migrating undefined"?

    Currently on Joomla 1.5(.26) like a fair number of Joomla sites out there on a standard Joomla install (as opposed to the edugeek supported/maintained one).

    We've been subject to alot of the standard joomla security breaches recently so we are very keen to migrate to 2.5 asap.

    Whilst jupgrade downloads and installs the new version plus the database, when it comes to migration is simply sits on "migrating undefined" and the debug mode just says [undefined]-[undefined].

    Google suggests it's not an uncommon issue with others having success by extracting and configuring manually then skipping certain steps, however that hasn't helped us at all.

    Just wondered if anyone else who has attempted a migration has come across this or even if some advice could be shed? Feel like we're at a standstill at the moment!

  2. #2

    rush_tech's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Nottingham
    Posts
    1,408
    Thank Post
    111
    Thanked 265 Times in 201 Posts
    Rep Power
    194
    I had no joy with jupgrade plus the template we used was not available for 2.5 so I took the opportunity to swap template and use an extension called j2xml and built the site locally exporting a bit at a time, the menus were the only part I created from scratch. It's a very good extension

  3. #3

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    433
    Thank Post
    58
    Thanked 66 Times in 57 Posts
    Rep Power
    27
    Jupgrade didn't work for me either.

  4. #4

    3s-gtech's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wales
    Posts
    2,712
    Thank Post
    144
    Thanked 548 Times in 492 Posts
    Rep Power
    149
    It did work for us, took a bit of time and persistence. Silly question - what browser are you using to do the migration? I've found it can make a difference due to timeouts etc. How long did you leave it to go? It can take a long time to work. The template can be made to work - there's some great guides out there on fixing your 1.5 template to work in 2.5 - ours was done this way.

  5. #5
    dgsmith's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Merseyside, England
    Posts
    1,104
    Thank Post
    118
    Thanked 90 Times in 78 Posts
    Rep Power
    36
    Couldn't even get it started using IE but it does download/extract etc and start migrating if using firefox. Yesterday I started it at 1pm and gave up when I left at 5pm.. was still migrating undefined!

    Thing is the debug is hopeless and I have no idea what needs to be changed/amended to fix this, or even if a certain step can be skipped and done manually. Really do not fancy setting up a 2.5 site from scratch and manually migrating(!)

  6. #6

    3s-gtech's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wales
    Posts
    2,712
    Thank Post
    144
    Thanked 548 Times in 492 Posts
    Rep Power
    149
    Sorry if you've already seen it, I believe I went through these steps and fixed it:

    Successful Migration using jUpgrade v2.5.0:: Step

    There's this too:

    [Ans]jupgrade gets stuck in migrating undefined

  7. #7
    dgsmith's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Merseyside, England
    Posts
    1,104
    Thank Post
    118
    Thanked 90 Times in 78 Posts
    Rep Power
    36
    Got it working eventually, by downgrading the Joomla install to 2.5.4 (from the latest 2.5.7), copying/extracting this manually first then upgrading with the previous version of jupgrade. What alot of faff, but it does mean after spending countless weekend hours, we now have a near-fully functional Joomla 2.5 site!

    Glad that is out of the way now.. been meaning to do it for the last 18 months (since 1.6)!

  8. #8

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Suffolk
    Posts
    6
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    One thing I would check when using jUpgrade is that the right database prefix is set in the component, as this caught me out and when I checked it worked perfectly

  9. #9

    TechMonkey's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    South East
    Posts
    3,286
    Thank Post
    225
    Thanked 405 Times in 302 Posts
    Rep Power
    162
    I eventually tracked my issue to some duplicate Alias/article names. I had to go through manually and edit them in the MySQL database. I can't remember fully but I also found issue with the folder not appearing where it was meant to & I had to create one manually.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. USMT migration with hardlinking problem
    By Rob414 in forum O/S Deployment
    Replies: 0
    Last Post: 2nd May 2012, 12:38 PM
  2. [SIMS] Help please with FMS SQL2008 Migration
    By drdos256 in forum MIS Systems
    Replies: 22
    Last Post: 15th November 2010, 01:05 PM
  3. Joomla Form (with a difference)
    By Scotmk in forum Web Development
    Replies: 1
    Last Post: 3rd April 2008, 09:35 AM
  4. Upgrading old Joomla Package with new Tempate
    By rush_tech in forum Web Development
    Replies: 9
    Last Post: 17th July 2007, 07:28 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •