+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
Virtual Learning Platforms Thread, Moodle Active Directory Intergration - a Few Queries in Technical; I have a copy of our moodle database and Moodle data - got it installed ok and setup the Ldap ...
  1. #1

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348

    Moodle Active Directory Intergration - a Few Queries

    I have a copy of our moodle database and Moodle data - got it installed ok and setup the Ldap Connection to Our ad. Which works fine - although not 100%.

    It seems that only Student accounts can login - not staff accounts (not sure why!)

    And also it is not tranfering the user details over from AD.

    I.e the profile is just blank.

    Any Ideas how to go around fixing this?

  2. #2

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    521
    Thank Post
    34
    Thanked 86 Times in 76 Posts
    Rep Power
    39
    In your moodle LDAP server settings are you requesting the right contexts?

    You should be able to provide context for the students ou and staff ou with a ; between them

    Transfering the details from AD you need to provide info in the data mapping section for the data you want moving over...

    For example in mine Firstname = givenName, Surname = sn and Email Address = mail.

  3. #3

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    Yeah I have it setup to read the ou above staff and students as we have school name - users - Students then one for staff So there is only 1 ou mentioned.

    I tried the AD mapping but it didn't seem to work correctly.

    Should have mentioned it moodle 1.9.7. Although I'm quite tempted to upgrade the system.

  4. #4

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    Also if you look here and here although using the same theme they area around the options box is wrong - any idea as to why that would be?

    The theme was a straight copy from the old one to the new one.

  5. #5

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    I've solved the staff one - Moodle was looking at the CN for the username where as the cn is different for staff its Name Surname whereas students where the same as username so working. I changed it to sAMAccountname.

    this has then pulled through the user information.

    The only thing i am still thinking is strange if the Moodle Theme

    Toby

  6. #6

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    521
    Thank Post
    34
    Thanked 86 Times in 76 Posts
    Rep Power
    39
    Which options box?

  7. #7

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    Sorry meant around the login box etc - on the live version it has a pinky top box whereas on my one its just boring plain text

  8. #8

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    521
    Thank Post
    34
    Thanked 86 Times in 76 Posts
    Rep Power
    39
    Arent they just different themes your loading?

    EDIT : Just re-read your post... they are the same theme...

    Very strange indeed they look completely different.

    I would try setting both to a standard same theme and see what they do - just incase one site isnt loading images/css correctly etc.

  9. #9

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    I will try copying the theme back down from our leas server.

  10. #10

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    521
    Thank Post
    34
    Thanked 86 Times in 76 Posts
    Rep Power
    39
    The source seems to show that the pink one uses....

    http://learning.theweald.org.uk/theme/Clouds/styles.php
    http://learning.theweald.org.uk/them...ard/styles.php

    The other one uses...

    http://dev1.theweald.org.uk/theme/weald theme/styles.php
    http://dev1.theweald.org.uk/theme/standard/styles.php

    So there are differences with which themes / styles that it is loading?
    Last edited by siuko; 11th February 2011 at 02:10 PM.

  11. #11

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    H'mm I'll check with them which one we are using on the live site - he told me it was the Weald Theme so i downloaded it - I don't have access to the appearance theme selector bit on our live site.

    I'll download the clouds theme see if that works

  12. #12

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    Ahh that was it - the guy obviously just looked at the file names and assumed thats the one we are using!

    Cheers

  13. #13

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    Are you able to map the system roles to ad groups?

  14. #14

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    521
    Thank Post
    34
    Thanked 86 Times in 76 Posts
    Rep Power
    39
    I havent gone that far yet...

    I think the plan for us is to use something like webanywhere or schoolict sims to moodle link for enrolment - but thats a way off

  15. #15

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,786
    Thank Post
    272
    Thanked 1,130 Times in 1,026 Posts
    Rep Power
    348
    I've found a page on it - you need to edit loads of Ldap settings :S

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Moodle Ldap settings if email field is blank in active directory
    By ict_support in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 6
    Last Post: 13th May 2010, 12:24 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 6th April 2009, 10:26 PM
  3. Zimbra active directory intergration
    By reggiep in forum *nix
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 2009, 09:09 AM
  4. intgegrating moodle with active directory homedirectories
    By Oops_my_bad in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 8
    Last Post: 14th February 2008, 09:46 AM
  5. Active Directory saved queries question.
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 2nd May 2007, 03:17 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •