+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Virtual Learning Platforms Thread, Moodle - Strange characters have appeared in Technical; ...
  1. #1

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241

    Moodle - Strange characters have appeared

    Our music teacher has just popped in and told me the '¬' character has appeared in strange places on various courses.

    I'm not sure what has caused this but is it possible to run an SQL on the database that replaces al
    ¬ characters with nothing thus removing them all?

    Ta

  2. #2

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Preston
    Posts
    366
    Thank Post
    14
    Thanked 84 Times in 77 Posts
    Rep Power
    30
    Hi there. I don't know anything about sql to help get rid of it (not much help sorry!) but it might be worth investigating the cause - there are several occasions where this might occur -pasting word processed characters that then don't display properly in certain browsers (like FF for example) or issues with utf8/latin database inconsistency. It might be worth doing a search on mooodle.org to see if anything matches your ocurrences.

  3. #3
    mikeglover's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northampton
    Posts
    149
    Thank Post
    33
    Thanked 30 Times in 9 Posts
    Rep Power
    17
    We had something similar quite a while back with our moodle server when an upgrade was done.
    I think it was something to do with utf8. I can't exactly remember what was wrong because I've slept since then.
    What version of Moodle are you running? If you started off with an old version of moodle without utf8 support you might need to upgrade the database with utf8.
    Another thing, moodle has serveral language packs you may need to set the default to Eng (utf8).

  4. #4

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Quote Originally Posted by mikeglover View Post
    We had something similar quite a while back with our moodle server when an upgrade was done.
    I think it was something to do with utf8. I can't exactly remember what was wrong because I've slept since then.
    What version of Moodle are you running? If you started off with an old version of moodle without utf8 support you might need to upgrade the database with utf8.
    Another thing, moodle has serveral language packs you may need to set the default to Eng (utf8).
    Well the thing is these weird characters have only just come about. We're 1.9.7+ but I haven't made any updates/upgrades in weeks/months. But they only came about last week.

  5. #5
    mikeglover's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northampton
    Posts
    149
    Thank Post
    33
    Thanked 30 Times in 9 Posts
    Rep Power
    17
    Quote Originally Posted by Hightower View Post
    Well the thing is these weird characters have only just come about. We're 1.9.7+ but I haven't made any updates/upgrades in weeks/months. But they only came about last week.
    mmm... strange. possibly your site has been hijacked. I'd keep an eye out when navigating round the site if you see any strange links in the status bar when pages are loading etc.

  6. #6

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Quote Originally Posted by mikeglover View Post
    mmm... strange. possibly your site has been hijacked. I'd keep an eye out when navigating round the site if you see any strange links in the status bar when pages are loading etc.
    No, I don't think it's been hijacked. Would more than likely see bigger changes than this is it was successfully hijacked.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Strange Moodle problems
    By Tricky_Dicky in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 7
    Last Post: 14th July 2009, 10:04 AM
  2. Strange characters xp won't boot
    By rocknrollstar in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 25th March 2009, 10:35 PM
  3. Key for 2008 appeared on Volume Licensing?
    By sidewinder in forum Windows Server 2008
    Replies: 10
    Last Post: 4th March 2008, 04:30 PM
  4. Moodle Login Errors - Strange
    By ICTNUT in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 5
    Last Post: 28th November 2007, 09:35 PM
  5. Strange Moodle Request
    By palmer_eldritch in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 2
    Last Post: 16th October 2007, 09:01 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •