+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Virtual Learning Platforms Thread, SharePoint - buttons not working externally in Technical; Hi All, I wonder if someone can help me? I've just noticed that although my AAM does appear to be ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    849
    Thank Post
    51
    Thanked 115 Times in 105 Posts
    Rep Power
    74

    SharePoint - buttons not working externally

    Hi All,

    I wonder if someone can help me?

    I've just noticed that although my AAM does appear to be working ok - when I access my sharepoint site externally and try to add, say for example, a new calendar item the "OK" button doesn not function (instead IE says that there is an Error On Page in the bottom left hand corner of the browser window).
    Oddly, the cancel button does work ok.

    It seems to only affect OK or Apply buttons - does anyone have any idea what could be causing this?

    I'm guessing that it's a javascript error... but I have no idea what is causing it.

    Also - I've tried several PCs but to no avail.

    Help...

  2. #2

    EduTech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading
    Posts
    5,070
    Thank Post
    160
    Thanked 927 Times in 729 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    273
    When you click "ok" or "apply" what appears in the address bar at the top? does the URL look correct?

    James.

  3. #3

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    849
    Thank Post
    51
    Thanked 115 Times in 105 Posts
    Rep Power
    74
    Hi James,

    Yes - it does appear to be correct - for example if I try to add a new calendar item the URL changes to:

    https://mysharepointsite.co.uk/slg/T...alendar%2Easpx

    When I click OK the URL doesn't change...

    Ant

  4. #4

    EduTech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading
    Posts
    5,070
    Thank Post
    160
    Thanked 927 Times in 729 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    273
    Quote Originally Posted by pantscat View Post
    Hi James,

    Yes - it does appear to be correct - for example if I try to add a new calendar item the URL changes to:

    https://mysharepointsite.co.uk/slg/T...alendar%2Easpx

    When I click OK the URL doesn't change...

    Ant
    Is it when you click an new Item, Or when you complete the feilds?

    Click New Item: "https://MyDomainName.sch.uk/sandbox/Lists/Calendar/NewForm.aspx?RootFolder=%2Fsandbox%2FLists%2FCalen dar&Source=https%3A%2F%2FMyDomainName%2Esch%2Euk%2 Fsandbox%2FLists%2FCalendar%2Fcalendar%2Easpx"

    And then when you click "Ok" It should then direct to: "https://MyDomainName.sch.uk/sandbox/Lists/Calendar/calendar.aspx" which would then show you the item.

    Try, Restarting IIS and Maybe Give you FrontEnd Server a Restart.

    James.

  5. #5

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    849
    Thank Post
    51
    Thanked 115 Times in 105 Posts
    Rep Power
    74
    It's just when I click New item... clicking ok (or completing the fields) does nothing.

    It's odd as this works perfectly happy accessing it via an internal URL - could it be an AAM problem?

    I've just reset the box (everything is on one server) and still no luck...

    A

  6. #6

    EduTech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading
    Posts
    5,070
    Thank Post
    160
    Thanked 927 Times in 729 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    273
    Quote Originally Posted by pantscat View Post
    It's just when I click New item... clicking ok (or completing the fields) does nothing.

    It's odd as this works perfectly happy accessing it via an internal URL - could it be an AAM problem?

    I've just reset the box (everything is on one server) and still no luck...

    A

    It Could be an AAM Issue, What have you set it up as out of curiosity..

    Can PM me if you dont want to post them in public.

    I have a TMG in place, so i dont have to set anything up in External AAM, so if you have an ISA/TMG box in place to publish your SharePoint Site then it should be setup as

    Default: https://intranet.domain.internal
    Intranet: https://intranet.mydomainname.sch.uk
    Internet: Blank
    Custom: Blank
    Extranet: Blank

    Bear in mind, our internal domain is not the same as our external domain name, so we have another forward lookup zone internally for external domain name so internally the kids/staff etc just browse to the same url.. and it works fine

    James.


    James.
    Last edited by EduTech; 19th February 2010 at 03:59 PM.

  7. #7

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    849
    Thank Post
    51
    Thanked 115 Times in 105 Posts
    Rep Power
    74
    pm sent - cheers.

  8. #8

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    London
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Having a similar issue with Sharepont published through ISA 2006. The JAVAscript that returns pupil attendance stats from the sims box is not diplaying the results.
    I've used fiddler on the browser and all the Javascripts seem to be running ok.

  9. #9
    apearce's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    417
    Thank Post
    36
    Thanked 176 Times in 111 Posts
    Rep Power
    43
    SharePoint is always a little hard to setup when it comes to ISA. You need to configure SharePoint to have the internal URL and the external URL.

    The default URL should be the external URL.
    You need to point ISA to the internal URL which is set in the intranet field in the alternative access mappings.
    PM Me if you want a little more help.
    A.

  10. #10
    zag
    zag is offline
    zag's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,858
    Thank Post
    930
    Thanked 429 Times in 362 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    89
    Yep take a look at the alternative access mappings and try turning off client integration in security settings.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. exchange 2010 cant sent mail externally
    By RabbieBurns in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 10
    Last Post: 18th March 2013, 07:15 AM
  2. Two buttons please
    By SimpleSi in forum Comments and Suggestions
    Replies: 1
    Last Post: 5th February 2010, 09:07 AM
  3. [Hosting] Intranet available Externally
    By karldenton in forum Web Development
    Replies: 9
    Last Post: 9th November 2009, 02:23 PM
  4. Sharepoint Externally
    By wesleyw in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 2
    Last Post: 30th September 2009, 10:26 AM
  5. Sharepoint site not available externally
    By ranj in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 2
    Last Post: 21st October 2008, 03:35 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •