+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Virtual Learning Platforms Thread, Internet Explorer (7) rejecting correct Moodle logins in Technical; Hi, We're running Moodle 1.9 on Ubuntu server and using LDAP authentication from CC3 ActiveDirectory. I never have any login ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Durham
    Posts
    48
    Thank Post
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Internet Explorer (7) rejecting correct Moodle logins

    Hi,

    We're running Moodle 1.9 on Ubuntu server and using LDAP authentication from CC3 ActiveDirectory.

    I never have any login problems with firefox but Internet Explorer 7 often rejects correct logins. Sometimes the user gets in after repeated attempts but it is often quicker to restart Internet Explorer.

    Has anyone got any ideas where to start looking for a solution to this?

    thanks in anticipation,
    Carol

  2. #2
    CaterinaAnna's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Coventry
    Posts
    57
    Thank Post
    21
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    13

    Use the 'Login' button

    No idea what the technicalities behind our system are (apart from running IE6), but I've often experienced the same problem in the classroom.

    It seemed to happen most often if students entered their password and then hit 'Enter' rather than clicking the 'login' button. Once it had happened the second try page was sometimes similarly unco-operative, so I send them back to the main page to put their details in again and warn them to click the 'Login' button - it usually does the trick, although it beats me as to why!

  3. #3

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    UK
    Posts
    939
    Thank Post
    39
    Thanked 70 Times in 54 Posts
    Rep Power
    30
    Do you have a server caching anything on site?

  4. Thanks to danIT from:

    CarolBooth (12th October 2009)

  5. #4

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Durham
    Posts
    48
    Thank Post
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    server caching - yes, ISA server

    Hi DanIT,

    sorry I didn't see your post. Yes, we do have an ISA server as a proxy and all IE requests go through it whereas Firefox doesn't by default. This would explain the pattern. I don't suppose you could suggest what to switch off to avoid the problem?

    thanks very much!

    Carol

  6. #5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    UK
    Posts
    939
    Thank Post
    39
    Thanked 70 Times in 54 Posts
    Rep Power
    30
    1. I'd check the security settings in IE7, make sure that cookies are actually being allowed.

    Log out of Moodle clear your cookies and try and login, try adjusting the security settings to low or medium to see if this helps.

    2. You may want to consider changing the login method from cookies to database sessions?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Internet Explorer 8
    By Quackers in forum Windows
    Replies: 28
    Last Post: 20th March 2009, 11:41 AM
  2. Internet Explorer 8
    By tech_guy in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 27th January 2009, 11:31 AM
  3. Internet Explorer
    By JonR in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 25th February 2008, 09:14 AM
  4. Internet Explorer toolbars.
    By maniac in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 1st November 2007, 07:48 PM
  5. Can you update Internet mobile to Internet Explorer?
    By thegrassisgreener in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 16th July 2007, 01:48 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •