+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Virtual Learning Platforms Thread, sharepoint authentication in Technical; Installed sharepoint services 3.0 - server 2003/IIS - set up a team site - got it working ok -internal and ...
  1. #1
    maark's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    leicester
    Posts
    470
    Thank Post
    90
    Thanked 73 Times in 65 Posts
    Rep Power
    38

    sharepoint authentication

    Installed sharepoint services 3.0 - server 2003/IIS - set up a team site - got it working ok -internal and external - prompts for username/password and can access ok.
    But I thought it should go straight into site without prompting for username/password when a user logs on to a machine in the domain or am I mistaken?

    Am using kerberos authentication - had some problems - when application pool was set to network service it would not authenticate in Internet Explorer even when putting username/password in but would in firefox. Changed application pool identity to a domain admin and ran setspn to authenticate this account. Now works in internet explorer with domain\username login but won't login automatically?

    Cheers Mark

  2. #2
    cable83's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    you will need to add the sharepoint site url to internet explorer > security > local intranet and this will then pass on domain credentials.

    This setting can be sent out via gpo to all computers on the domain

  3. Thanks to cable83 from:

    maark (28th April 2009)

  4. #3

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,846
    Thank Post
    877
    Thanked 1,680 Times in 1,460 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    444
    This setting can be sent out via gpo to all computers on the domain
    It is a users policy rather than a Computer policy.

    Z

  5. Thanks to FN-GM from:

    maark (28th April 2009)

  6. #4
    maark's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    leicester
    Posts
    470
    Thank Post
    90
    Thanked 73 Times in 65 Posts
    Rep Power
    38
    Many thanks - I thought I had done this but the test user I was trying had a different policy applying - - now works ok just got to suss out certificates to make it secure.
    Edugeek comes up trumps again

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Becta - Authentication
    By danIT in forum General Chat
    Replies: 1
    Last Post: 8th January 2009, 09:23 AM
  2. Two factor authentication
    By k-mart in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 28th October 2006, 04:28 PM
  3. OS X AD Authentication
    By Ric_ in forum Mac
    Replies: 8
    Last Post: 29th August 2006, 02:13 PM
  4. Censornet Authentication
    By adamyoung in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 2nd May 2006, 04:07 PM
  5. iis nt authentication
    By jamieallonby in forum Web Development
    Replies: 1
    Last Post: 27th April 2006, 08:07 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •