+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Virtual Learning Platforms Thread, Moodle LDAP not working :( in Technical; Hi, I setup Moodle with LDAP last week and it worked perfect Today when a student tries to login it ...
  1. #1

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,374
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468

    Moodle LDAP not working :(

    Hi,

    I setup Moodle with LDAP last week and it worked perfect

    Today when a student tries to login it doesn't let them in it just says invalid username or password. But it works perfect on the test accounts and they are exactaly the same as the Student accounts.

    The only difference is the username format

    Test account 07test
    Student Account t072johns

    Does anyone have any tips please?

    Thanks

    Z

  2. #2

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,861
    Thank Post
    93
    Thanked 326 Times in 246 Posts
    Rep Power
    92
    are both accounts in the same ou?
    have you set the account to use ldap (prehaps its been used previously with the internal inrolement)

  3. #3

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,374
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    Quote Originally Posted by strawberry View Post
    are both accounts in the same ou?
    have you set the account to use ldap (prehaps its been used previously with the internal inrolement)
    Its a brand new moodle site, both accounts are in the same OU

  4. #4

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,374
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    Penny Dropped!

    I restored an old course from the Old Moodle isntall and i created all the old users. These users had the same usernames as the LDAP users. I deleted all the accounts.

    What can i do to reset it so it picks up the old deleted accounts with the username but on LDAP?

    Thanks

    Z

    PS: the old server didnt use LDAP
    Last edited by FN-GM; 21st April 2009 at 01:21 AM.

  5. #5

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,374
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    Does anyone reckon the LDAP Sync Script could help?

    Thanks

  6. #6

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,374
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    Anyone Please

  7. #7

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,374
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    I have removed all traces of users form the Database and i still get the bloody problem. I also upgraded to the latest version of moodle and it still plays up.

    anyone any ideas please i can run out

  8. #8

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,861
    Thank Post
    93
    Thanked 326 Times in 246 Posts
    Rep Power
    92
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    I have removed all traces of users form the Database and i still get the bloody problem. I also upgraded to the latest version of moodle and it still plays up.

    anyone any ideas please i can run out
    not sure what to do from here, if the accounts still existed i would have set them to use ldap individually. ( or by twiddling with sql) .

    could be that the accounts are still somewhere even if theyre not in the db.

  9. #9

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,374
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    I upgraded moodle so that would invole a new set of files. The only ones left i can tink of is in the moodle data directory.

  10. #10

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Stoke
    Posts
    81
    Thank Post
    24
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi FN-GM

    Make sure display name is same as user login in Active Directory..

    cheers



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Moodle, LDAP course enrolling
    By IT_Man_Dan in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 1
    Last Post: 5th November 2009, 04:27 PM
  2. Moodle and LDAP
    By ahunter in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 6
    Last Post: 31st October 2008, 12:12 PM
  3. Moodle LDAP
    By zag in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 6
    Last Post: 17th July 2008, 11:12 AM
  4. Moodle LDAP authentication
    By FN-GM in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 10
    Last Post: 25th May 2008, 12:58 PM
  5. Moodle and LDAP
    By GrumbleDook in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 10
    Last Post: 28th March 2007, 05:02 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •