+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Virtual Learning Platforms Thread, Moodle, LDAP and SIMS.net in Technical; Hi I have just followed the Moodle, LDAP and SIMS.net (obviously wrongly somewhere) and we have no users being created!! ...
  1. #1

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    8
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Moodle, LDAP and SIMS.net

    Hi
    I have just followed the Moodle, LDAP and SIMS.net (obviously wrongly somewhere) and we have no users being created!!

    My platform is 2 x Windows 2003 Virtual machines. Moodle/AD on one SIMS/MSSQL2005 on the other.

    Have created an AD structure of OU=Students,OU=Year 7 OU=Students,OU=Year 8 etc etc.

    Many thanks for any ideas

  2. #2

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    8
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    All sorted.
    For anyone that gets a similar problem:

    You need to get the AD structure correct as per the script or modify the script.

    Brilliant, onto the next problem now.

    FYI
    Loving it so far. We are currently using an internal Sharepoint based VLE but due to licensing costs, the LEA selling themselves to RM and the extortionate price of Capita WebParts look firmly on our way to Moodle....

  3. #3

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Preston
    Posts
    362
    Thank Post
    14
    Thanked 84 Times in 77 Posts
    Rep Power
    30
    Quote Originally Posted by addid View Post
    Loving it so far. We are currently using an internal Sharepoint based VLE but due to licensing costs, the LEA selling themselves to RM and the extortionate price of Capita WebParts look firmly on our way to Moodle....
    Good

  4. #4

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    8
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Getting further.

    Have now added in sims.net timetable module and getting empty timetables?

    Also noticed the employeeid is not being populated when the user is being created using sims2ad.vbs. So have manually updated a few students to test.

    Any pointers would be appreciated.

  5. #5

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    8
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Now getting everything sent to AD but still no cigar!

    Is the shop keeper about, not sure how the timetable link works so can't fault find it.
    SQL views all look good
    Still got Blank Timetables

  6. #6
    penfold_99's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    East Sussex
    Posts
    922
    Thank Post
    56
    Thanked 161 Times in 113 Posts
    Rep Power
    67
    Quote Originally Posted by addid View Post
    Now getting everything sent to AD but still no cigar!

    Is the shop keeper about, not sure how the timetable link works so can't fault find it.
    SQL views all look good
    Still got Blank Timetables
    hi addid,

    i am about but very very limited over next couple of days.

    i take it you have a moodle install? I have rewritten the vbs to be a moodle block, and the config is now though a gui.

    I have also updated the SIMS.net timetable to have a GUI config, i just need to zip up and release.

    this should help with the setup as it auto installs the views.

    can you expand of the problem with the users?

  7. #7

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    8
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Penfold,
    thanks for replying.

    I have moodle/AD running on 1 virtual win2003
    SIMS/SQL on another.

    Have followed your guide, made a couple of changes to the script and now have fully populated OU's in AD. Including the employee id fields etc.

    Have unzipped and placed the simstimetable files into the web folder

    When we log a student in they get a timetable link, when we click it we just get empty timetables?

    Not sure how the timetable data comes acrossed? or if it is being read live? If live then assuming I have got connection details wrong somewhere?

    No major rush as I am out again today but any help would be good when you get a minute.
    Thanks again

  8. #8

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    8
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Penfold,
    still trying to get the timetables to appear.

    Have removed original simstimetable block and sql view. Ran your new version and get the simestimetable installation successful message. However the view has not been recreated?

    Are there any access logs being generated anywhere. Get the feeling its the connection to SQL but not sure how to check it?

    Addid

  9. #9
    penfold_99's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    East Sussex
    Posts
    922
    Thank Post
    56
    Thanked 161 Times in 113 Posts
    Rep Power
    67
    Quote Originally Posted by addid View Post
    Hi Penfold,
    still trying to get the timetables to appear.

    Have removed original simstimetable block and sql view. Ran your new version and get the simestimetable installation successful message. However the view has not been recreated?

    Are there any access logs being generated anywhere. Get the feeling its the connection to SQL but not sure how to check it?

    Addid
    @addid

    to force the sql view generation you will nee to increment a number.

    in block_simstimetable.php there is a version number if you increment the last digit by one and then do the same in the db\upgrade.php in the if statement, this will force the sql view to be created.

    i will look into the auto install function.

  10. #10

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,644
    Thank Post
    858
    Thanked 645 Times in 428 Posts
    Rep Power
    498
    not had a chance to look at this yet - but will try and get round to it this week after I've sorted out deployment images and VPNs

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. The Definitive Guide to SIMS.net, Moodle and LDAP Integration
    By penfold_99 in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 130
    Last Post: 8th September 2010, 04:50 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 5th January 2009, 12:53 PM
  3. AD & VLE (Moodle), Mail (Zimbra), MIS (SIMS .Net)
    By kmount in forum How do you do....it?
    Replies: 1
    Last Post: 14th December 2008, 01:58 PM
  4. Moodle and LDAP
    By ahunter in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 6
    Last Post: 31st October 2008, 11:12 AM
  5. Moodle and SIMS .Net
    By wesleyw in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 21
    Last Post: 21st March 2007, 06:16 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •