+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Virtual Learning Platforms Thread, publishing sharepoint via ISA2006 in Technical; After many hours of frustration I am reaching out for some help. I have a sharepoint site sitting on a ...
  1. #1
    HMCTech's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    618
    Thank Post
    37
    Thanked 48 Times in 35 Posts
    Rep Power
    22

    publishing sharepoint via ISA2006

    After many hours of frustration I am reaching out for some help.

    I have a sharepoint site sitting on a WFE server called "adam" and the site is called "portal".

    internal DNS points portal to adam, and internally it works great.

    Registered a dns name of something like sharepoint.school.area.sch.uk

    Went into ISA and set up a sharepoint publishing rule, was set up correctly as it is said on several how to's sites ive looked at. Would not work at all, then I disabled Forward the original host header.

    Now when I browse to my url the authentication box comes up as usuall, then it starts to load the page, I see the title in IE, then it asks to authenticate again, then again, then again and just keeps asking to authenticate.

    Is there something im missing?

  2. #2

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    We had something similar when our LEA installed an ISA box - our solution was to put the address of the server/domain in the bypassed addresss in proxy settings.

    Dunno if this is your solution though

  3. #3
    HMCTech's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    618
    Thank Post
    37
    Thanked 48 Times in 35 Posts
    Rep Power
    22
    Hi Hightower

    Doing what you suggested cancelled out about half of the login windows, I go to the url i log in, then asked to log in again which I do, I get to the default homepage, I can browse the other sites without logins but if I return to the default homepage I am asked to log in several times again.

    Plus I really cant get away with asking all parents, pupils to add the site to their proxy settings from home.

  4. #4

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Quote Originally Posted by AlexPilot View Post
    Hi Hightower

    Doing what you suggested cancelled out about half of the login windows, I go to the url i log in, then asked to log in again which I do, I get to the default homepage, I can browse the other sites without logins but if I return to the default homepage I am asked to log in several times again.

    Plus I really cant get away with asking all parents, pupils to add the site to their proxy settings from home.
    We didn't need to do it at home - it was just our proxy in school causing problems.

    We added
    Code:
    portal.durhamlearning.net
    to our list of sites to bypass and this sorted it our in school instantly.

    Most home users won't be using a proxy server to browse the internet so no problems should occur.

  5. #5

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    East Midlands
    Posts
    737
    Thank Post
    17
    Thanked 105 Times in 65 Posts
    Rep Power
    36
    Quote Originally Posted by AlexPilot View Post
    After many hours of frustration I am reaching out for some help.

    I have a sharepoint site sitting on a WFE server called "adam" and the site is called "portal".

    internal DNS points portal to adam, and internally it works great.

    Registered a dns name of something like sharepoint.school.area.sch.uk

    Went into ISA and set up a sharepoint publishing rule, was set up correctly as it is said on several how to's sites ive looked at. Would not work at all, then I disabled Forward the original host header.

    Now when I browse to my url the authentication box comes up as usuall, then it starts to load the page, I see the title in IE, then it asks to authenticate again, then again, then again and just keeps asking to authenticate.

    Is there something im missing?
    Hiya,

    You need to use the sharepoint administrator to configure the Alternative Access Mapping (AAM) in the site before publishing it.

    IN the public name put the external DNS name you given it and it should work.

    Ash.

  6. #6
    HMCTech's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    618
    Thank Post
    37
    Thanked 48 Times in 35 Posts
    Rep Power
    22
    Quote Originally Posted by ashok View Post
    Hiya,

    You need to use the sharepoint administrator to configure the Alternative Access Mapping (AAM) in the site before publishing it.

    IN the public name put the external DNS name you given it and it should work.

    Ash.
    Hi that was already done beforehand, and specified that it was done in the ISA wizard.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. ISA 2004 and Sharepoint Publishing
    By wesleyw in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 26th November 2008, 08:19 PM
  2. ISA2006 logging client usernames
    By adamf in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 30th April 2008, 08:34 PM
  3. ISA2006... Last one from Microsoft
    By ranj in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 17th April 2008, 10:39 PM
  4. Music CD Publishing!
    By hellojones in forum Other Stuff
    Replies: 2
    Last Post: 30th November 2007, 04:06 PM
  5. Podcast Publishing
    By SimpleSi in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 31st March 2007, 10:38 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •