+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Virtual Learning Platforms Thread, Microsoft Learning Gateway in Technical; We're currently working with Microsoft Learning Gateway, trying to set up a site for our school (after experimentation with other ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Peterborough
    Posts
    24
    Thank Post
    4
    Thanked 7 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15

    Microsoft Learning Gateway

    We're currently working with Microsoft Learning Gateway, trying to set up a site for our school (after experimentation with other VLEs that just don't meet our needs). The functionality seems great, but we're having some issues. When a parent logs in they are meant to see the children they have at the school, but we can't get this to work. We've put the student names into the otheripphone field in Active Directory and told Sharepoint to look at that field, but always get 'No children available in this school'.

    Has anyone else had this issue and managed to overcome it? Any help is greatly appreciated.

    Also, if anyone is succesfully using the Microsoft Learning Gateway, I'd be interested to hear from you.

    Thanks

  2. #2

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sussex
    Posts
    52
    Thank Post
    3
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    15
    Hi,

    We have a successfully set up the Learning Gateway in school, and have worked with other schools on their designs. There is not a huge amount of help/guidance out there for the educational environment.

    I think the only other configurable property for the My Children web part is the LDAP path to the appropriate place in your AD.

    Have you visited the kraal - SharePoint Design, Web Parts, and ICT in the Online Education Community which is a support site for SharePoint designs in schools?

    They have a gallery of school sites displaying their implementations, and also guidance on how to set up a SharePoint site in a school environment which includes the kind of functionality you are after.

  3. #3
    GlennT's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zummmerzet!
    Posts
    249
    Thank Post
    19
    Thanked 17 Times in 16 Posts
    Rep Power
    20
    Sorry if this seems like an obvious question but are you putting the user into AD as DOMAIN\student?
    Ours only works that way.

  4. #4

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Peterborough
    Posts
    24
    Thank Post
    4
    Thanked 7 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15
    I'll check the LDAP string tomorrow, but I think that it should be right.

    Thanks for the information on the kraal. I've had a quick look and this might be useful for us. I'll pass it on tomorrow to the person who is actually putting her time in developing our SharePoint sites.

    Quote Originally Posted by GlennT View Post
    Sorry if this seems like an obvious question but are you putting the user into AD as DOMAIN\student?
    Yes, we've got it in like that. I've tried it in several ways - with the domain, without, using fully qualified domain etc. Thanks though.

    I really hope I can get this resolved. It, like many really annoying things in IT, is probably (read hopefully) going to be ridiculously simple, but we'll see.

  5. #5

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    418
    Thank Post
    36
    Thanked 176 Times in 111 Posts
    Rep Power
    43
    Have you sent the parents (or the parents group) in the site to be SLK Observers? This also triggers for it to pull the users picture through.

    I should also warn you that the My Children webpart is a data protection risk. When the image is displayed the end user can see the URL of the image should they right click the image and then properties. If they then put that URL (with out the file name) into a browser they are taken to the document library of all the photos that are set up. All the parents have permission to see all the kids photos from the school, browse and download.

    Please consider this before the use of the webpart

  6. 2 Thanks to apearce:

    rpwillis (26th November 2008), todav (26th November 2008)

  7. #6
    rpwillis's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    SalamanderSoft Ltd
    Posts
    182
    Thank Post
    50
    Thanked 63 Times in 51 Posts
    Rep Power
    26
    Hi Alex,

    That's a very good point. Easily sorted by putting individual permissions on the photos in the document library though.

    Richard
    SalamanderSoft

  8. #7

    GrumbleDook's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Gosport, Hampshire
    Posts
    10,038
    Thank Post
    1,373
    Thanked 1,859 Times in 1,153 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    609
    That almost sounds as if you are volunteering to knock up a quick document about it ;-)

  9. #8

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Peterborough
    Posts
    24
    Thank Post
    4
    Thanked 7 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by apearce View Post
    Have you sent the parents (or the parents group) in the site to be SLK Observers?
    Yay! Thanks for that. We hadn't come across it anywhere in the documentation, but that was the thing that was missing.

  10. #9
    Binksuk's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Peterborough
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi everyone,

    as the person who's doing the work on our VLE I would like to say thanks for the above pointer, as todav has said, we now have the My Children webpart working.

    However, on to the next problem, it only seems to work when integrated authentication is switched off and basic authentication is on. I've read elsewhere that this is the correct behaviour, the My Children webpart does not support integrated authentication. I was wondering if anybody has managed to get around this?

    Thank you in advance



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. SharePoint and Microsoft Learning Gateway Links/Resources
    By apearce in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 9
    Last Post: 11th February 2010, 08:33 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 14th September 2007, 09:18 PM
  3. Microsoft Learning Gateway
    By kiran in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 8
    Last Post: 11th June 2007, 07:01 PM
  4. Microsoft Learning Gateway
    By Twisted-Pony in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 6
    Last Post: 21st July 2006, 10:22 AM
  5. Learning Gateway
    By Simcfc73 in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 16th March 2006, 01:21 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Web Statistics