+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Thin Client and Virtual Machines Thread, HP T150 Zero Client in Technical; We've just started our first MPS2011 deployment using Novatech i7 PCs and HP T150 clients. I didn't purchase any power ...
  1. #1
    joe90bass's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    S Wales
    Posts
    1,352
    Thank Post
    325
    Thanked 107 Times in 96 Posts
    Rep Power
    51

    HP T150 Zero Client

    We've just started our first MPS2011 deployment using Novatech i7 PCs and HP T150 clients. I didn't purchase any power supplies for the T150s, I'm now thinking I may need to!

    The T150s are connected via USB with monitors direct connected to Graphics cards on the PCs. The first time I tried a USB Memory stick it worked fine, ever since I'm getting a power exceeded message. The T150s are running as Generic hubs as when I install the drivers for the 6200 multipoint desktop I end with a blue screen. I appreciate that USB use is limited, but had hoped that there would be enough power to run one usb flash drive per client, am I out of luck and need a power supply, or should a driver install resolve this (provided I can get around the BSOD!)?

  2. #2

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,661
    Thank Post
    658
    Thanked 1,624 Times in 1,453 Posts
    Rep Power
    422
    If you are directly connecting your monitors to the host's graphics card you don't need T150's all you need is something like a D-Link 4 port powered usb hub.

    Ben

  3. Thanks to plexer from:

    joe90bass (13th August 2012)

  4. #3

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,661
    Thank Post
    658
    Thanked 1,624 Times in 1,453 Posts
    Rep Power
    422
    The driver install is to support the graphics over usb capability of the T150 and won't help your situation I'm afraid.

    Ben

  5. #4
    joe90bass's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    S Wales
    Posts
    1,352
    Thank Post
    325
    Thanked 107 Times in 96 Posts
    Rep Power
    51
    Thanks, for future MPS installs I will be looking at powered hubs, though I quite like the HP ones as they are VESA mount and have mic and headphone inputs which as one install is for languages will be useful

  6. #5

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,661
    Thank Post
    658
    Thanked 1,624 Times in 1,453 Posts
    Rep Power
    422
    I agree but to just use the T150's as hubs/audio devices is overkill.

    Have you tested the audio is working? May need a driver for that.

    I use the T200's they support a usb or ethernet conmection to the host.

    Ben

  7. #6
    joe90bass's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    S Wales
    Posts
    1,352
    Thank Post
    325
    Thanked 107 Times in 96 Posts
    Rep Power
    51
    Yep, audio is working. And agree they're overkill, but as it's all new to me and I wasn't 100% how USB hubs and audio would work with MPS I decided to stick with a known solution. Now I have more of an understanding I will look at (cheaper) alternative's in the future

  8. #7

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,661
    Thank Post
    658
    Thanked 1,624 Times in 1,453 Posts
    Rep Power
    422
    Agreed you picked a sensible path with what you knew however I don't remember seeing any posts prior to your implementation with specs etc... as we could have advised you at that point several people on here have deployed MPS solutions.



    Ben

  9. #8
    joe90bass's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    S Wales
    Posts
    1,352
    Thank Post
    325
    Thanked 107 Times in 96 Posts
    Rep Power
    51
    True, I could (or should!) have posted, however I did read up on all the posts and MS info, Youtube videos, etc, and with the requirement for audio decided to go the T150 route. I know I could have done USB headsets, but at least with the T150 the pupils can uses their own headphones.


    But I will post in future and Thanks for your help!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. HP Zero Clients - Anybody using
    By glennda in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 21
    Last Post: 21st June 2012, 04:08 PM
  2. HP Launches new Zero Client
    By plexer in forum IT News
    Replies: 12
    Last Post: 4th January 2012, 07:59 PM
  3. Anyone using HP T5735 Thin Client terminals?
    By cookie_monster in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 51
    Last Post: 10th November 2008, 11:30 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 18th May 2008, 08:09 PM
  5. Printing from HP T5135 Thin Clients
    By Lee_K_81 in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 2
    Last Post: 25th January 2008, 09:02 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •