+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Thin Client and Virtual Machines Thread, Citrix Licensing Issue in Technical; Hello, typical last day of half term and the main Citrix Server decided to play up again. I am having ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    United Kingdom
    Posts
    35
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Exclamation Citrix Licensing Issue

    Hello, typical last day of half term and the main Citrix Server decided to play up again.

    I am having the current issues with two services:

    • Citrix Licensing
    • Citrix Independent Management Architecture

    Have both now logged in as a "Local Service", Citrix Licensing is switching between "Starting" and "Started" States.
    Getting these two messages in event view like 15 every second.


    Error Event ID: 7031 (Service Control Manager Eventlog Provider)
    The Citrix Licensing service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 0 milliseconds: Restart the service.


    Information Event ID: 7036 (Service Control Manager Eventlog Provider)
    The Citrix Licensing Service has entered the running state.

    (It keeps repeating these same two reports over and over.)

    Have tried to delete those two files from the Licensing folder, but they are not regenerating like normal due to service not starting correctly.
    When trying to start the Citrix Independent Management Architecture, I get this error message: http://i.imgur.com/GeQixBO.png

    Any help would be very helpful as really need this server working for Monday!

  2. #2


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,701
    Thank Post
    352
    Thanked 805 Times in 720 Posts
    Rep Power
    348

  3. #3

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    United Kingdom
    Posts
    35
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hey,
    I have tried that, regarding the
    "Open Regedt32.exe and grant Full Control rights to the local Administrators group on the following registry key:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Citrix\IMA\Data"

    I can only see "http://i.imgur.com/LBTpzBt.png" when trying to do that.

    I have tried it via the Login Part, and it accepts the account "NT AUTHORITY\LocalService", but does not come up with the popup for "The account has been granted the Logon as a Service". http://i.imgur.com/u7lnw9p.png With what I have done, I am still getting the same error when trying to start the service.

    Seems like the server is having a mind of its own currently.

  4. #4


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,701
    Thank Post
    352
    Thanked 805 Times in 720 Posts
    Rep Power
    348
    I don't have a system in front of me sorry, has it worked before running as LocalService or did you change it to this whilst troubleshooting?

    Some more general troubleshooting steps - Troubleshooting IMA Service Failure To Start

    http://support.citrix.com/article/CTX735338

  5. #5

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    United Kingdom
    Posts
    35
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi, I believe it was set as use the Local Account (This does not work either.)

    I have found this information regarding starting the service: http://i.imgur.com/MkMzl8f.png ?

  6. #6
    Dkeen94's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Herne Bay
    Posts
    108
    Thank Post
    7
    Thanked 19 Times in 18 Posts
    Rep Power
    5
    We encountered a similar problem with our old XenApp 5 Server server where the IMA would just continue to fail everytime it was started up, in the end we had to uninstall the licensing server software and re-install it, then re-license everything backup.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 1st December 2008, 06:44 PM
  2. Licensing issues associated with student remote access to terminal servers
    By meastaugh1 in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 2
    Last Post: 24th October 2008, 12:56 PM
  3. Licensing issues
    By Grommit in forum Windows Vista
    Replies: 5
    Last Post: 28th March 2008, 10:07 AM
  4. Licensing Issue
    By dezt in forum Wireless Networks
    Replies: 22
    Last Post: 30th January 2007, 11:23 AM
  5. Citrix License server
    By CyberNerd in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 2
    Last Post: 20th September 2006, 08:44 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •