+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Thin Client and Virtual Machines Thread, Thin Clients not booting in Technical; I have a large number of thin client devices on my network that (up until last Tuesday) were booting to ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Blackburn
    Posts
    27
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15

    Thin Clients not booting

    I have a large number of thin client devices on my network that (up until last Tuesday) were booting to a windows 8 server and connecting fine. Since last week, some fail when connecting to the remote desktop servers yet some in the same classroom work. If i switch a thin client that has connected fine into a port where a thin client has failed, it wont boot and vice versa. The problem isn't site wide so it can be tracked to 4-5 switches which is displaying the error. I'm inclined to beleive that there is a rogue device or NIC card on the network that is broadcasting resulting in the slowdown.

    Can anyone offer any advice?

  2. #2
    Duke's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,017
    Thank Post
    300
    Thanked 174 Times in 160 Posts
    Rep Power
    58
    You might be better off posting this in the network forum as it does sound like a network issue.

    Do you have any way of working your way back up the switch hierarchy until the issue disappears, then trying to narrow it down to a specific port causing the issue? Failing that can you set one of the switches to mirror a 'bad' port and plug a machine running wireshark into it to do some packet monitoring and see if you can find some more info on the cause?

  3. Thanks to Duke from:

    pwaddington (29th January 2013)

  4. #3

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Blackburn
    Posts
    27
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15
    It turns out that the ethernet first mile RAD box is the cause of the problem. If its switched off then the network speed is restored and the thin clients boot fine. RM have been notified as they supply our internet service.

  5. Thanks to pwaddington from:

    Duke (30th January 2013)

  6. #4
    Duke's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,017
    Thank Post
    300
    Thanked 174 Times in 160 Posts
    Rep Power
    58
    Cool, glad you got it sorted.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] FMS & Thin Clients - Crystal Reports not installed
    By jamesmay in forum MIS Systems
    Replies: 16
    Last Post: 7th July 2011, 12:47 PM
  2. Thin clients not working
    By mdking in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 8
    Last Post: 27th November 2009, 10:29 AM
  3. Thin Client PXE boot
    By fil_b in forum Hardware
    Replies: 8
    Last Post: 8th July 2009, 04:17 PM
  4. Thin Clients aer not economical? (split from another thread)
    By papakura in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 13
    Last Post: 29th February 2008, 01:46 PM
  5. Thin Client booting problem - EdUbuntu
    By Disease in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 4
    Last Post: 25th February 2008, 02:58 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •