+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
Thin Client and Virtual Machines Thread, Altiris in Technical; Ok, so, a few months ago i managed to get altiris working correctly with a test thin client (thanks _ric) ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    807
    Thank Post
    29
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Rep Power
    26

    Altiris

    Ok, so, a few months ago i managed to get altiris working correctly with a test thin client (thanks _ric) using the HP manageability scripts. Bought a shed-load of hp thin clients, installed altiris's most recent version (6.8 sp1) on a new server, can capture the thin client settings, but deploying seems to be a problem. Everything says the jobs completed properly, but none of my settings (namely the RDP connection ones) are there.

    Anybody had similar problems? Model of the thin client is HP t5135.

    Lee

  2. #2

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    Re: Altiris

    Yeah... the t5135 doesn't work properly with Altiris... bobbins isn't it?

    I have posted on the HP/Altiris forum but to no avail

  3. #3

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    807
    Thank Post
    29
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Rep Power
    26

    Re: Altiris

    So the only solution is to manually configure EVERY thin client?

  4. #4

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,802
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Altiris

    You can get away without it though. The t5135's are fair idiot proof.

  5. #5

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    Re: Altiris

    Quote Originally Posted by Geoff
    You can get away without it though. The t5135's are fair idiot proof.
    True, but it means that the configuration time is increased from 30 seconds per room to 2 minutes per terminal.

  6. #6

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    807
    Thank Post
    29
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Rep Power
    26

    Re: Altiris

    Quote Originally Posted by Geoff
    You can get away without it though. The t5135's are fair idiot proof.
    Yeah but i still don't want to have to walk round setting the connection settings for 160 thin clients.

  7. #7

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    Re: Altiris

    I did try getting the old revision of the software onto the t5135 terminals... it appears that the X settings vary slightly... if you can solve this issue you would be onto a winner

  8. #8

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,802
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Altiris

    Quote Originally Posted by Lee_K_81
    Quote Originally Posted by Geoff
    You can get away without it though. The t5135's are fair idiot proof.
    Yeah but i still don't want to have to walk round setting the connection settings for 160 thin clients.
    Fair enough, I only have 6. :P

  9. #9

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    807
    Thank Post
    29
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Rep Power
    26

    Re: Altiris

    Grrr i hate HP phone support. Said if it's not a hardware problem then they cant help. Suggested i call altiris.

  10. #10

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    807
    Thank Post
    29
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Rep Power
    26

    Re: Altiris

    Anyone know how to reset factory images on the t5135. Got 2 clients i've knackered trying to push an older image out to. It won't boot to cd or usb. Think i'm screwed.

  11. #11

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,802
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Altiris

    For the t5530 there are four ways to reset the unit to factory defaults (ordered in increasing difficulty):

    1) Click on the button in the Control Panel->System labelled Reset
    2) Push & Hold the F9 key during power-up (this is assuming the F9 key was not disabled by the system admin)
    3) Install the latest firmware image from HP's support website to a USB disk on key and plug into the t5530 and power-cycle. (this is assuming the USB boot was not disabled in BIOS)
    4) Contact HP support to repair unit

  12. #12

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    Re: Altiris

    It may simply be that USB boot is disabled (as Geoff suggests) and if you are lucky you haven't completely bricked the unit. Try getting Altiris to change teh boot order in the BIOS (I think that this still works on these units).

  13. #13

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    807
    Thank Post
    29
    Thanked 36 Times in 24 Posts
    Rep Power
    26

    Re: Altiris

    Quote Originally Posted by Ric_
    It may simply be that USB boot is disabled (as Geoff suggests) and if you are lucky you haven't completely bricked the unit. Try getting Altiris to change teh boot order in the BIOS (I think that this still works on these units).
    I'll have a try at getting altiris to change boot order but i doubt it will work, altiris doesnt see them when we switch them on, and they dont recieve altiris's wake-up magic packets. Back to the factory for them i think!

    Feel as though i've been mis-sold them. Only bought them on the notion that we could use altiris to deploy the image in seconds.

  14. #14

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    Re: Altiris

    @Lee_K-81: I know how you feel really. Theer are other options which are very well documented in the deployment guide. You can use an FTP server to send out all the settings for instance. Maybe this would be a better option for you?

    Ideally, I'd like to have the skills to hack the older firmware (the one for the t5125) so that it will work on the t5135. Maybe someone with superior Linux skills to me will give it a go

  15. #15

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Altiris

    Anyone got any bright ideas for the t5135 (Linux) - one of our guys disabled all the boot options apart from LAN... and we don't have a PXE or use Altiris etc., we configure each thin client individually.

    I'm wanting to reset back to factory settings and wondered if there's a key combination to do this, currently it hangs looking for an IP address.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. HP Altiris Deployment - can't boot to automation
    By meastaugh1 in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 6
    Last Post: 3rd December 2008, 08:43 AM
  2. How to add clients to Altiris Deployment Solution
    By meastaugh1 in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 6
    Last Post: 16th May 2007, 10:04 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •