+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Thin Client and Virtual Machines Thread, USB Passthrough ESXi 5.1 in Technical; Hi all, Just upgraded to 5.1 vSphere server and ESXi and now the USB passthrough is having some strange problems. ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nottingham
    Posts
    134
    Thank Post
    19
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    9

    USB Passthrough ESXi 5.1

    Hi all,

    Just upgraded to 5.1 vSphere server and ESXi and now the USB passthrough is having some strange problems.

    One of the virtual machines is a file server and I pass a USB RDX drive through for backups, but its started disconnecting of its own accord, not fully but enough to stop it reading the contents of the disk. I get a strange disconnect error on the client (and yet it can still see all the hosts and virtuals and edit them) then on the USB menu in the console it says no usb devices.

    Close the client and restart and it lets me add it again but then before the backup is finished the drive vanishes off the virtual.

    Seems like a fault with the client somewhere.

    I've tried reinstalling the client, vSphere server, even Windows Server 2008 and yet the problem still remains.

    Any ideas? It worked fine before updating to 5.1.

    If I put the 5.1 client on a Windows 7 laptop, and connect directly to the host rather than the vSphere server, the usb drive works fine when passed through. I have tried putting the client on a fresh server too and it still fails. Is it a 2008 issue?

    Anyone else had this?

    Thanks

  2. #2

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Romania
    Posts
    21
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    Maybe the USB port on the ESXi server got broken. Make sure your VM tools are up to date. Try and purchase a USB over ethernet device.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nottingham
    Posts
    134
    Thank Post
    19
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    9
    Quote Originally Posted by adrian_costea View Post
    Maybe the USB port on the ESXi server got broken. Make sure your VM tools are up to date. Try and purchase a USB over ethernet device.
    It's isnt plugged in to the ESXi server, the server in question doesnt support direct I/O, so the controller isnt passed through, its just the USB device from another server with a VMWare client. Tried it on 2 servers and has the same problem, tried it on a windows 7 client and its fine.

    Vmware tools, hardware versions, esxi version and patches all up to date and 100% compliant.

    Usb over ethernet? Got an example?

    Thanks

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 4th March 2011, 03:06 PM
  2. Bootable USB drive creator
    By Ric_ in forum Downloads
    Replies: 10
    Last Post: 22nd October 2008, 01:31 PM
  3. Restrict Access To USB Devices
    By MuppetQueen in forum Wireless Networks
    Replies: 25
    Last Post: 15th December 2005, 04:53 PM
  4. Problems with Promethean boards and USB ports
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 16th November 2005, 11:14 AM
  5. Booting from USB
    By ChrisH in forum Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 27th June 2005, 11:15 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •