+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Promethean Direct Support Thread, Error when trying to update driver in Direct Support; I have been having a problem with some boards we recently got from another school. They only work if I ...
  1. #1
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,999
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106

    Error when trying to update driver

    I have been having a problem with some boards we recently got from another school. They only work if I unplug the USB when the user has logged on then plug it back in again.

    I was trying to update the driver when I got the error in the screen shot attached. Couldn't find any reference to it on your KB.

    The boards have activ studio 3.5 but we would like to put inspire on as well.

    Original driver : v 4.1.13.18
    Board Firmware: 3.67.1
    Attached Images Attached Images
    Last edited by ChrisH; 13th November 2009 at 09:48 AM.

  2. #2
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,999
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106
    Ps I just changed your info threads so they stay at the top.

  3. #3

    TRobinson's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    83
    Thank Post
    1
    Thanked 22 Times in 19 Posts
    Rep Power
    14
    Hi Chris,

    The driver you are trying to install isn't the latest, we are now on driver 5 so it's worth downloading that from PrometheanPlanet...

    Software : Support : Promethean Planet

    Select the "ActivDrivers" tab and then the driver you require
    (NB you will need to be registered as a Planet member to download)

    If you are still having problems let me know

  4. #4

    LeMarchand's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    The deepest pits of hell
    Posts
    2,171
    Thank Post
    303
    Thanked 332 Times in 236 Posts
    Rep Power
    141
    Is everybody else trying to d/l this too?

    I keep getting a "server is unreachable/busy" page when I try to log in .

  5. #5
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,999
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106
    I got the d/l but same original error. I found it's best to log in first before clicking on the download else it went funny on me too.

  6. Thanks to ChrisH from:

    LeMarchand (13th November 2009)

  7. #6

    LeMarchand's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    The deepest pits of hell
    Posts
    2,171
    Thank Post
    303
    Thanked 332 Times in 236 Posts
    Rep Power
    141
    Cheers!

    It worked by going back to the home page and logging in there.

  8. #7

    TRobinson's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    83
    Thank Post
    1
    Thanked 22 Times in 19 Posts
    Rep Power
    14
    First up I would try uninstalling the driver from add/remove programs and then failing that I would manually remove the driver, there is a Promethean Knowledgebase article that walks you through this - the section that you need to follow is "Activdriver 4"...

    http://uk.prometheankb.com/al/7723/1...=0.3158773&s=1

  9. #8
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,999
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106
    Thanks. I had tried uninstalling the driver but get that error again. I will try the manual method but your link doesnt seem to work.

  10. #9
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,999
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106
    I managed to pull the article ID out of your link

    http://uk.prometheankb.com/display/4...748&tab=search

  11. #10
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,999
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106
    Ok I am now back to the original problem with the latest drivers. The board is not recognised when the user logs on unless the USB is disconnected and reconnected. Is there some sort of firmware update I can try for the boards?

  12. #11

    TRobinson's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    83
    Thank Post
    1
    Thanked 22 Times in 19 Posts
    Rep Power
    14
    Glad to see that you have managed to upgrade the driver but I'm sorry to hear that you are still having issues.

    I have sent you a PM as there is no point continuing this thread as it now regards a separate issue
    Last edited by TRobinson; 16th November 2009 at 02:48 PM.

  13. #12
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,999
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106
    Thanks missed the PMs got em now. Have replied.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 12th January 2009, 12:33 PM
  2. Windows Update Error
    By karldenton in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 7th January 2009, 05:56 PM
  3. Driver Removal error
    By JAW$ in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 18th January 2008, 12:10 PM
  4. RIS network driver error
    By netadmin in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 1st August 2007, 09:04 AM
  5. Network driver error on RIS install.
    By Kyle in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 6th February 2006, 11:31 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •