+ Post New Thread
Results 1 to 2 of 2
Promethean Direct Support Thread, ActiveInspire .msi Error 1308: Source file not found in Direct Support; I am trying to solve a rather strange error on a newly built machine after getting a replacement hard drive. ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Worcestershire
    Posts
    58
    Thank Post
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    2

    ActiveInspire .msi Error 1308: Source file not found

    I am trying to solve a rather strange error on a newly built machine after getting a replacement hard drive. The ActivInspire v1 MSI, that I obtained after running the network install of the latest .exe downloaded directly from the Promethean website, fails to install with the following error:

    Error 1308: Source file not found "[insert filepath]\ActivInspire\1.8.64351\Windows\winsxs\ulCRTx86\86 _Microsoft.VC90.CRT_1fc8b3b9a1e18e3b_9.030729.4148 _x-ww_d495ac4e.manifest" Verify that the file exists and that you can access it.

    On close inspection, there is a .manifest file but the garbled rubbish in the filename is different.

    Currently, the software is deployed via Group Policy. All but the ActivInspire v1 MSI install perfectly fine. If I run the MSI manually it bombs out at that error. However, if I install the .exe it installs fine. However, when the machine is then restarted (when teacher goes home at night), it seems Group Policy removes the ActivInspire installation and then fails trying to install its own MSI again.

    This is the first time it has occurred in the school. They are Windows 7 x86 clients with a 6-month old Server 2012

  2. #2
    phillyrovers's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Blackburn
    Posts
    101
    Thank Post
    2
    Thanked 32 Times in 29 Posts
    Rep Power
    10
    Hi woreilly,
    This sounds like a registry error of some description, however a quicker fix for this could be to change the filename of the .manifest file to the one that the installer is looking for.

    Thank you

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Deleting Files - "File Not Found" even though it is there
    By enjay in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 5
    Last Post: 17th October 2011, 04:19 PM
  2. 404 File Not Found on all files accessed via HAP+
    By enjay in forum Home Access Plus+
    Replies: 7
    Last Post: 27th September 2011, 04:08 PM
  3. Error with script....Path Not Found
    By Ambient in forum Scripts
    Replies: 1
    Last Post: 20th January 2010, 01:20 PM
  4. ActiveSync synching - File Not Found Error
    By xoAlto in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 1st December 2009, 12:17 PM
  5. Replies: 22
    Last Post: 19th March 2008, 09:56 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •