+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Promethean Direct Support Thread, Driver Issue in Direct Support; I wonder if someone could help please, I have 3 lenovo E530 Laptops, two of them are running W7x86 and ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    162
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Driver Issue

    I wonder if someone could help please,

    I have 3 lenovo E530 Laptops, two of them are running W7x86 and the other W7x64 all of them have the latest driver on them
    but we seem to have an issue that when we tell it to auto connect, it thinks about it then connects but bounces back to manual again ???

    I cant seem to get my head round it, on the Dell Latitude laptops it seems to work fine is this a driver issue or a problem with Promethean and Lenovo ???

  2. #2
    GaRobbie's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Atlanta
    Posts
    16
    Thank Post
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    Hi, It’s a Promethean driver issue. The latest release of the driver has an issue with auto connecting to the board when connected via Serial or Bluetooth. As you found the board Will connect though serial / BT if done manually though the auto connect setting will revert back to manual at startup if changed. FYI, USB connections are not affected by this issue.

    I would recommend rolling the driver version back to V5.7.

  3. Thanks to GaRobbie from:

    Homeland (18th September 2013)

  4. #3

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    162
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Got your PM thank you so much.

  5. #4

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    74
    Thank Post
    1
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    2
    Just to jump in on this one but I to have an issue with Lenovo and Promethean, I have installed driver 5.7 as mentioned above and that has resolved the auto start issue but what seems to happen with us is that everything will be working fine then the pen will just stop working although the laptop is still responding, you cant disconnect and re-connect either you have to restart the laptop than all is well again for a while.

    There are no obvious issues in device manager, all drivers seem to be ok, boards are connected via USB-Serial connectors with current drivers, 2 of the laptops are running Windows 7 pro x86 and x64 the other 2 are both running Windows 8 x64, its really bugging me now as every day I appear to be in each of these classrooms messing with promethean boards.

  6. #5

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Besides the Promethean driver, updating the chipset drivers on the local machine can make all the difference.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Smartboard Driver Issues
    By Mr.Ben in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 28th January 2010, 12:02 PM
  2. Lenovo R500 driver issues??
    By buzzard in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 1st December 2009, 01:56 PM
  3. Driver issue?
    By DrPerceptron in forum Windows 7
    Replies: 1
    Last Post: 4th September 2009, 07:03 PM
  4. RIS Driver Issues
    By freaky_seb in forum O/S Deployment
    Replies: 5
    Last Post: 21st July 2009, 01:13 PM
  5. driver issue
    By darbyshire in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 17th July 2008, 12:07 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •