+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Promethean Direct Support Thread, Time lag when choosing new pen type in Direct Support; Hello We have new 378 boards and pens and are using the latest ActivInspire. The teachers are noticing that when ...
  1. #1

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,272
    Thank Post
    1,374
    Thanked 2,377 Times in 1,674 Posts
    Rep Power
    703

    Time lag when choosing new pen type

    Hello
    We have new 378 boards and pens and are using the latest ActivInspire. The teachers are noticing that when they click on a new type of pen, there is a delay of several seconds before the change actually happens
    They have only just moved from ActivPrimary and weren't too keen anyway, and this isn't helping
    Any idea why this is happening and what can be done?

  2. #2
    phillyrovers's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Blackburn
    Posts
    101
    Thank Post
    2
    Thanked 32 Times in 29 Posts
    Rep Power
    10
    Hi witch,
    The setting within ActivInspire which controls this, is, by default located in this folder:
    C:\Users\*USERNAME*\AppData\Roaming\Promethean\Act ivInspire

    Which in turn is then linked to the profiles contained within (again by default):
    C:\Users\*USERNAME*\Documents\Activ Software\ActivInspire\My Resources\My Profiles

    If you have any redirection on yor network that is redirecting any of the above folder/ file paths, then this could be the cause of the delay.
    As a test I would log on as a local admin when one of the machines is not connected to the network and see what happens.

    I would suggest contact Promethean Support directly as well in order that they can assist you further but the above is certainly a good starting point.

    Thank you

  3. Thanks to phillyrovers from:

    witch (10th September 2013)

  4. #3

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,272
    Thank Post
    1,374
    Thanked 2,377 Times in 1,674 Posts
    Rep Power
    703
    I think that is all redirected which would explain it. But is there any solution?

  5. #4
    phillyrovers's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Blackburn
    Posts
    101
    Thank Post
    2
    Thanked 32 Times in 29 Posts
    Rep Power
    10
    H witch,
    You could use an admin.ini, which when placed into the installation location of ActivInspire, would move the above folders and paths to a folder of your choosing within the C:/
    Example
    Create a folder on the route of C:/ called "Inspire"
    Give all users full, read, write, modify execute permission to the new "Inspire" folder.
    Place the attached admin.ini (you will have to change the .zip to .ini)admin.zip into the same installation location of ActivInspire.exe. (Default: C:\Program Files\Activ Software\Inspire)
    Then run Inspire.

    Inspire will then use the information in the admin.ini and use the C:/Inspire folder as its location for programme settings and profile locations.
    Inspire will then not need to access the network location to run, and could potentially reduce network traffic and load.

    Give it a try and let me know how you get on

  6. Thanks to phillyrovers from:

    witch (10th September 2013)

  7. #5

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,272
    Thank Post
    1,374
    Thanked 2,377 Times in 1,674 Posts
    Rep Power
    703
    @phillyrovers
    Tried your suggestion and the pen "stuttered" across the board and caused all sorts of issues - half the time it wouldnt write at all. The teacher was thankful when I reversed the change and now doesn't mind the delay half as much!
    But I would like to find another solution if possible

  8. #6
    phillyrovers's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Blackburn
    Posts
    101
    Thank Post
    2
    Thanked 32 Times in 29 Posts
    Rep Power
    10
    Hi witch,
    I would suggest that the users temp directories may also be being affected by some kind of access, or network behaviors.

    Please ensure that the local user temp directory is stored locally on the machine and that users have full read write modify and execute access.

    I would suggest logging this through Promethean support as well if you are still struggling as they will be able to take a closer look at the issues being seen.

    Thank you

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Office Word/Excel lagging when typing!
    By oalcock in forum Office Software
    Replies: 0
    Last Post: 4th November 2011, 03:19 PM
  2. Office installs when a new user logs on
    By Maximus in forum Wireless Networks
    Replies: 7
    Last Post: 11th July 2008, 10:54 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 31st January 2008, 12:17 PM
  4. Time to build a new website
    By crc-ict in forum Web Development
    Replies: 21
    Last Post: 20th January 2007, 07:32 PM
  5. sims times out when trying to run various reports
    By projector1 in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 5th July 2006, 12:54 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •