+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Office Software Thread, Video not playing in powerpoint in Technical; Hi I am trying to embed a video in a powerpoint slide show and for some reason it won't play ...
  1. #1
    steve_nfi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Central London
    Posts
    290
    Thank Post
    149
    Thanked 24 Times in 20 Posts
    Rep Power
    18

    Question Video not playing in powerpoint

    Hi
    I am trying to embed a video in a powerpoint slide show and for some reason it won't play when you click onto the slide.
    It has been working fine up until the end of last week.
    Now when you click on the slide, it goes to start then goes to a blank white screen.
    The format off the video is WMV and I've tried in in Office XP and Office 2007.
    HAs anyone come across this problem recently?

  2. #2


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    UK
    Posts
    5,426
    Thank Post
    1,437
    Thanked 880 Times in 565 Posts
    Rep Power
    645
    Have you moved the powerpoint file or the video file. If you have, then ppt won't know where to find it.

  3. Thanks to laserblazer from:

    steve_nfi (13th October 2010)

  4. #3
    steve_nfi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Central London
    Posts
    290
    Thank Post
    149
    Thanked 24 Times in 20 Posts
    Rep Power
    18
    No I haven't touched the file.
    This happened to another powerpoint, so I recreated the video clip and reinserted it but still get the same error.

  5. #4

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bangkok
    Posts
    235
    Thank Post
    15
    Thanked 32 Times in 23 Posts
    Rep Power
    24
    make sure the default program to play wmv files is windows media player, also open up media player to ensure its already been run once and is working.

  6. Thanks to Jose from:

    steve_nfi (13th October 2010)

  7. #5
    steve_nfi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Central London
    Posts
    290
    Thank Post
    149
    Thanked 24 Times in 20 Posts
    Rep Power
    18
    I've found out what the problem was. It was because the file name for the video clip was too long.
    As soon as I renamed the file to a shorter name and re-inserted it it worked fine.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. How could you mix Powerpoint and video to make new video?
    By reggiep in forum How do you do....it?
    Replies: 6
    Last Post: 14th February 2011, 09:27 AM
  2. Question about playing powerpoint on windows media plyer
    By fayepeng630 in forum Office Software
    Replies: 0
    Last Post: 21st July 2010, 09:48 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 8th April 2010, 10:08 AM
  4. Moodle embedded video not playing?
    By oalcock in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 0
    Last Post: 9th February 2010, 03:46 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •