+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Office Software Thread, MS Office 2013 - Power Point in Technical; ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    50
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    MS Office 2013 - Power Point

    In PowerPoint 2013 on Windows 7 - 64 bit, when File / Save as is selected, an error message comes up stating, "An error occurred while opening the file dialog. Please save your presentation, exit, and restart PowerPoint." This is an intermittent issue and also affects Excel 2013. I have tried repairing it, done windows update and also uninstalled and reinstalled but no luck. I have researched this issue but it relates to Office 2007 and 2010 and the resolution does not support 2013.

    Has anyone come across this issue? If so how did you resolve it?

    Many thanks….

  2. #2

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Bromsgrove
    Posts
    15
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We are having exactly the same problem did you ever find a solution to this? It started with a few users now it is effecting a large proportion and we can't work out why it is happening!

  3. #3
    stitch's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Wales
    Posts
    110
    Thank Post
    33
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    20
    Afternoon both

    Did you ever overcome the situation with powerpoint 2013?

  4. #4

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Bromsgrove
    Posts
    15
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Stich

    No sadly we still have the same problem, it is intermittent at the moment and found if you open Internet Explorer up the problem goes away. We can’t work out the link between them! Or how to fix it, it’s driving us mad!

  5. #5
    themightymrp's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leeds, West Yorkshire
    Posts
    1,276
    Thank Post
    218
    Thanked 236 Times in 204 Posts
    Rep Power
    75
    Have you tried disabling any Add-ins and seeing if that stops it?

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Shropshire
    Posts
    299
    Thank Post
    17
    Thanked 11 Times in 8 Posts
    Rep Power
    21
    I too am getting this same issue with Windows 8.1 Update 1 clients and Office 2013 installs - but only with using a new Mandatory profile that I've setup for users using Windows 8 - if I change the profile back to our old one they used with Windows XP machines and the user logs on the issue does not happen in Office / PowerPoint - so it appears to be something within the profile or the ntuser.dat/man file that's causing the problem?

    The issue didn't seem to be there with the account I used when creating the mandatory profile.

    HELP!! It's driving is bonkers! I really need to switch the users profiles over to the new one I've setup as the login times on the old one take forever!!
    Thanks

    Matt

  7. #7
    xenonive's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Colchester
    Posts
    222
    Thank Post
    37
    Thanked 51 Times in 44 Posts
    Rep Power
    25

  8. #8


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,643
    Thank Post
    250
    Thanked 2,912 Times in 2,144 Posts
    Rep Power
    830
    Quote Originally Posted by mattpant View Post
    but only with using a new Mandatory profile that I've setup for users using Windows 8 - if I change the profile back to our old one they used with Windows XP machines and the user logs on the issue does not happen in Office / PowerPoint
    Windows 8.1 can't use the same profiles as Windows XP so it sounds like there is something wrong with your mandatory profile.

    Try creating a brand new profile using the method described here.

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Shropshire
    Posts
    299
    Thank Post
    17
    Thanked 11 Times in 8 Posts
    Rep Power
    21
    Hi Arthur,

    That's what I'm saying - using a Windows XP based profile on the Windows 8 machines which you would expect problems with actually has no issues with any Office 2013 program BUT creating a brand new Mandatory profile specifically for the a Windows 8 clients DOES have the issue with Office 2013 program's!

    Weird ?!?

    Thanks

    Matt

  10. #10


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,643
    Thank Post
    250
    Thanked 2,912 Times in 2,144 Posts
    Rep Power
    830
    Quote Originally Posted by mattpant View Post
    using a Windows XP based profile on the Windows 8 machines which you would expect problems with actually has no issues
    Windows 8.1 uses v4 profiles though.

    https://support.microsoft.com/kb/2890783

    Perhaps what is actually happening when you logon to a Windows 8.1 computer, is that Windows is using the local default user profile when you do not have the mandatory profile set for that user?

    Quote Originally Posted by mattpant View Post
    BUT creating a brand new mandatory profile specifically for the a Windows 8 clients DOES have the issue with Office 2013 program's!
    How are you creating the mandatory profile? If you are using the "Win Enabler" method, then I would expect issues like the one you describe.

  11. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Shropshire
    Posts
    299
    Thank Post
    17
    Thanked 11 Times in 8 Posts
    Rep Power
    21
    Quote Originally Posted by Arthur View Post
    Windows 8.1 uses v4 profiles though.

    https://support.microsoft.com/kb/2890783

    Perhaps what is actually happening when you logon to a Windows 8.1 computer, is that Windows is using the local default user profile when you do not have the mandatory profile set for that user?


    How are you creating the mandatory profile? If you are using the "Win Enabler" method, then I would expect issues like the one you describe.
    The profile has been created twice - 1 using the copy and paste and editing the registry - and the 2nd time using the sysprep and copy profile switch / both have led to the same problem with office programs

  12. #12

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Bromsgrove
    Posts
    15
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We have thesame issue that it is definitely something in their roaming profiles, youdelete their profile and first login they are fine. As soon as they log off andon again the problem comes back!




SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Issues with MS Office 2013 PowerPoint/Excel
    By Harry1980 in forum Windows 7
    Replies: 2
    Last Post: 4th November 2014, 11:50 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 16th January 2014, 10:31 AM
  3. MS Office 2010 of 2013 for teacher laptop
    By Janyo in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 19th July 2013, 10:49 AM
  4. [MS Office - 2010] Intermittent fail to save student work when using MS Office 2010 and 2013.
    By speckytecky in forum Office Software
    Replies: 10
    Last Post: 27th April 2013, 03:52 AM
  5. [MS Office - 2013] MS Office 2013 click to run deployment
    By jmak in forum Office Software
    Replies: 2
    Last Post: 13th November 2012, 02:39 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •