+ Post New Thread
Results 1 to 13 of 13
Office Software Thread, MS office 2010 shortcut issue on Windows 7 in Technical; ...
  1. #1

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    London, UK
    Posts
    68
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0

    MS office 2010 shortcut issue on Windows 7

    Hi guys.
    I came across with a shortcut issue while I was setting up some laptops in a new school that we have just started to support.
    Here is the setup:
    The users have identical desktop and start menus. I setup couple of new Toshiba laptops to replace existing ones. I installed MS Office 2010 and some other programs then I logged in as the user. The shortcuts for any of the MS Office programs were not working. It said that the program not installed. Than I thought it must be to do with the fact that the laptop is 64bit and the shortcuts are for 32bit. So I created the shortcuts on the laptop and I copied them to shared area where the other shortcuts were. After I logged in as the user but the new shortcuts were not working either. Then I thought it might be to do with the start in bit in the shortcut so I gave the exact location of the program but that didnít work either. Lastly I created a completely new shortcut pointing to the exe file like word before creating it I tested the location by pasting into the browser which worked so then I created this shortcut but frustratingly the shortcut was still not working.
    Any ideas?

    Thanks

  2. #2

    Steve21's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    2,698
    Thank Post
    335
    Thanked 516 Times in 484 Posts
    Rep Power
    180
    When you say not working is it erroring, or saying it doesn't exist or what?

    Could be as simple as you have software restriction setup so it's blocking the x86 version of program files etc.

    Steve

  3. #3

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    London, UK
    Posts
    68
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    I think it says that it does not exist which I found odd as I know it is installed!

  4. #4
    themightymrp's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leeds, West Yorkshire
    Posts
    1,220
    Thank Post
    216
    Thanked 226 Times in 195 Posts
    Rep Power
    73
    I assume you can browse to c:\program files (x86)\Microsoft Office\Office15\WinWord.exe ? And from there open Word and make sure it is installed and working?

  5. #5

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    London, UK
    Posts
    68
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    Yes I did that. After that I even created a new shortcut, pasted the location to start in and moved the shortcut into the profile but still didn't work.

  6. #6
    themightymrp's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leeds, West Yorkshire
    Posts
    1,220
    Thank Post
    216
    Thanked 226 Times in 195 Posts
    Rep Power
    73
    But Word did open when you ran the .exe ?

  7. #7

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    London, UK
    Posts
    68
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    Yes it did run

  8. #8
    themightymrp's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leeds, West Yorkshire
    Posts
    1,220
    Thank Post
    216
    Thanked 226 Times in 195 Posts
    Rep Power
    73
    Not doubting you in any way but is there a chance you can post a screenshot of the error?

  9. #9
    chazzy2501's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,801
    Thank Post
    215
    Thanked 265 Times in 215 Posts
    Rep Power
    68
    did you install for all users?

  10. #10

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    London, UK
    Posts
    68
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    I'd love to but I won't be there till Thursday. 😩

  11. #11

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    London, UK
    Posts
    68
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    After joining the laptop to the domain I logged in as the administrator than I installed it so I think yes. There was no option for current or all users

  12. #12

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    London, UK
    Posts
    68
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0

  13. #13

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    London, UK
    Posts
    68
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    I fixed it by login as the user and reinstalling office.
    Thanks anyway

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. MS Office 2010 shortcuts!
    By dibekem in forum Office Software
    Replies: 8
    Last Post: 7th March 2014, 02:07 PM
  2. MS Office 2010 Access VBA Issue
    By speckytecky in forum Educational Software
    Replies: 0
    Last Post: 7th February 2012, 10:45 AM
  3. [Windows Software] MS Office 2010 Terminal Server licensing with current Office 2007 SBE on workstation
    By albertwt in forum Licensing Questions
    Replies: 2
    Last Post: 8th January 2011, 12:20 PM
  4. Running MS Office 2010
    By dhicks in forum Office Software
    Replies: 0
    Last Post: 19th January 2010, 01:58 PM
  5. Intermittent performance issues on Windows 2k3
    By john_robinson001 in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 24th May 2007, 09:46 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •