+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
Office Software Thread, Problems embedding Youtube clips into Powerpoint in Technical; Originally Posted by Obiwan ...or scrap all that and use this plugin YouTube Video Add-in which is a lot easier ...
  1. #16

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield
    Posts
    45
    Thank Post
    12
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Obiwan View Post
    ...or scrap all that and use this plugin
    YouTube Video Add-in
    which is a lot easier and also works.
    Thanks for this info

    But have noticed that it does not remove everything apart from the video also can you get the video to auto start within the powerpoint?

    Thanks

  2. #17

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield
    Posts
    45
    Thank Post
    12
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Obiwan View Post
    ...or scrap all that and use this plugin
    YouTube Video Add-in
    which is a lot easier and also works.
    Thanks for this

    However it does not remove all apart from just the video and is there a way to auto start the video in PowerPoint.

    Or does it?

    Thanks

  3. #18

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Thank Post
    11
    Thanked 13 Times in 9 Posts
    Rep Power
    41
    Quote Originally Posted by shoggie View Post
    Thanks for this info

    But have noticed that it does not remove everything apart from the video also can you get the video to auto start within the powerpoint?

    Thanks
    So if you wish to a)autoplay and b) have a video only view, similar to 'full screen' but in a window, ie. without the title bar and hiding the play bar here's how to do it....

    The YouTube plugin only likes 'classic' YouTube URLs so revert back to my previous instructions and use the 'LiveWeb' plugin.

    Once that is installed get a NEW embed code from your chosen video
    Code:
    <iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/kh29_SERH0Y?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
    Delete sections so it looks like this
    Code:
    http://www.youtube.com/embed/kh29_SERH0Y?rel=0
    Now add this to the end
    Code:
    http://www.youtube.com/embed/kh29_SERH0Y?rel=0&allowfullscreen&autoplay=1
    and it should autoplay in a nice neat window.

    You can still use other code so for example if you want to play from a specific section....
    Code:
    http://www.youtube.com/embed/kh29_SERH0Y?rel=0&allowfullscreen&autoplay=1#t=2m30s
    Looping has been made a bit more complicated since they changed the code, you now need to tell it what 'playlist' to loop, even if that is a playlist of one video...
    Code:
    http://www.youtube.com/embed/qBNmY7S0BG8?rel=0&allowfullscreen&autoplay=1&loop=1&playlist=qBNmY7S0BG8
    Note the repeat of the video ID code from the original URL
    Last edited by Obiwan; 13th March 2013 at 01:19 PM.

  4. #19

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    31
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Obiwan View Post
    ...or scrap all that and use this plugin
    YouTube Video Add-in
    which is a lot easier and also works.
    I assume you'd need the plugin on any PC's that needed to display the Powerpoint presentation in question? That's the bit that puts me off with these solutions. As soon as teachers share material in their department, or others want to achieve the same thing, or teachers just swap rooms and want to use said Powerpoint you then have a level of confusion and IT support requests. All for something that should work with stock Powerpoint.

  5. #20

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    0
    I have gotten the old embed code to work by only removing the portion of the web link that refers to 'version' (;version=3&amp) - no extra plug in needed

    Old Embed Code - does not work

    Code:
    <object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QZ2BXUIiXCY?hl=en_US&amp;version=3&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QZ2BXUIiXCY?hl=en_US&amp;version=3&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
    Modified Embed Code - removed ;version=3&amp - does work

    Code:
    <object width="560" height="315"><param name="movie"  value="http://www.youtube.com/v/QZ2BXUIiXCY?hl=en_US&amp;rel=0"></param><param  name="allowFullScreen" value="true"></param><param  name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed  src="http://www.youtube.com/v/QZ2BXUIiXCY?hl=en_US&amp;rel=0"  type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315"  allowscriptaccess="always"  allowfullscreen="true"></embed></object>

  6. 2 Thanks to KarPlatt:

    NewFormz (30th September 2013), Obiwan (20th March 2013)

  7. #21

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Thank Post
    11
    Thanked 13 Times in 9 Posts
    Rep Power
    41
    Excellent work KarPlatt. Definitely a better solution than relying on a plugin. For reference there are two occurrences of the ';version=3&amp' code and both need removing. Adding in the commands such as '&autoplay=1' still works.

    Playback seems to be smoother as well.

  8. #22

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,
    I think the problem here is that the embed code is incorrect. You should first verify if the code is correct. I read somewhere that you can solve the issue by downloading a new video software. Visit this link for proper info and steps to solve the issue - Microsoft PowerPoint error message has occurred | Techyv.com

  9. #23

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    31
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by KarPlatt View Post
    I have gotten the old embed code to work by only removing the portion of the web link that refers to 'version' (;version=3&) - no extra plug in needed

    Old Embed Code - does not work

    Code:
    <object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QZ2BXUIiXCY?hl=en_US&version=3&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QZ2BXUIiXCY?hl=en_US&version=3&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
    Modified Embed Code - removed ;version=3& - does work

    Code:
    <object width="560" height="315"><param name="movie"  value="http://www.youtube.com/v/QZ2BXUIiXCY?hl=en_US&rel=0"></param><param  name="allowFullScreen" value="true"></param><param  name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed  src="http://www.youtube.com/v/QZ2BXUIiXCY?hl=en_US&rel=0"  type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315"  allowscriptaccess="always"  allowfullscreen="true"></embed></object>
    This has been working ever since but can't get it to work today. I even tried your old modified code above and it wouldn't play in Powerpoint. Am I missing something here, I assume the modified code above still works for others?

  10. #24

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    31
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    ^Bump^

  11. #25

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Thank Post
    11
    Thanked 13 Times in 9 Posts
    Rep Power
    41
    Quote Originally Posted by Tricky View Post
    I assume the modified code above still works for others?
    Just tested it, your right, removing the code seems to have stopped working, Google must have tweaked something. I've found a new work around, just change 'version=3' to 'version=2' on both occurrences in the code. Should work. I noticed that 'use old code' is not an option on some videos so they may be phasing it out.
    Last edited by Obiwan; 20th June 2013 at 02:02 PM.

  12. Thanks to Obiwan from:

    NewFormz (30th September 2013)

  13. #26

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    YAY! This worked for me However, I also had to add "http:" before the "//www." in two locations on the embed code that I got from youtube... they're really keeping us on our toes!

  14. Thanks to jeancriess from:

    NewFormz (30th September 2013)

  15. #27

    timbo343's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Leeds/York area, North Yorkshire
    Posts
    3,198
    Thank Post
    321
    Thanked 314 Times in 219 Posts
    Rep Power
    125
    Just to dig this topic out again.

    How do you all get the youtube clip to work through a proxy server? It works fine without the proxy option been set in internet settings but as soon as you enable the proxy settings, things don't work.



SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. embedding video into powerpoints with cachepilot
    By Admiral208 in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 4
    Last Post: 17th October 2011, 12:08 PM
  2. [MS Office - 2010] Import an Outline from word into Powerpoint 2010
    By jj99 in forum Office Software
    Replies: 0
    Last Post: 17th September 2010, 12:39 PM
  3. Youtube videos in powerpoint
    By rapid_f1 in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 14th December 2009, 12:40 AM
  4. embeding useful tools into uniservity
    By Hacksawbob in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 4
    Last Post: 27th May 2009, 09:17 PM
  5. Embedding flash games into Excel
    By randle in forum Office Software
    Replies: 12
    Last Post: 6th May 2008, 10:44 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •