+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Office Software Thread, Kms Activation problem only Xp machines in Technical; Hi All Ive installed Office 2010 and kms registered and running . I can activate on hardware thats running on ...
  1. #1
    klingklang's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lancs
    Posts
    56
    Thank Post
    27
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10

    Kms Activation problem only Xp machines

    Hi All

    Ive installed Office 2010 and kms registered and running . I can activate on hardware thats running on windows 7 but my Xp machines cannot find the host. So i opened up tcp port 1688 on the xp firewall as advised and still i cant resolve . Am i missing something blatently obvious.

    Thanks for all help

    Gary

  2. #2

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    280
    Thank Post
    16
    Thanked 74 Times in 64 Posts
    Rep Power
    21
    Try running the following command on one of the XP machines and see if you get a response:

    Code:
    nslookup -type=srv _VLMCS
    Response should be something like:

    Code:
    Server:  dc1.domain.local
    Address:  10.2.3.4
    
    avonbourne.local
            primary name server = dc1.domain.local
            responsible mail addr = hostmaster.domain.local
            serial  = 489599
            refresh = 900 (15 mins)
            retry   = 600 (10 mins)
            expire  = 86400 (1 day)
            default TTL = 900 (15 mins)

  3. #3
    chazzy2501's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,782
    Thank Post
    213
    Thanked 263 Times in 213 Posts
    Rep Power
    67
    you can use VAMT and do a proxy authenticate through your managment PC.

    EDIT: Sorry KMS can't proxy authenticate but you can still specify the server address and port.
    Last edited by chazzy2501; 21st November 2012 at 02:36 PM.

  4. #4

    localzuk's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minehead
    Posts
    17,684
    Thank Post
    516
    Thanked 2,452 Times in 1,898 Posts
    Blog Entries
    24
    Rep Power
    832
    Quote Originally Posted by ChrisMiles View Post
    Try running the following command on one of the XP machines and see if you get a response:

    Code:
    nslookup -type=srv _VLMCS
    Response should be something like:

    Code:
    Server:  dc1.domain.local
    Address:  10.2.3.4
    
    avonbourne.local
            primary name server = dc1.domain.local
            responsible mail addr = hostmaster.domain.local
            serial  = 489599
            refresh = 900 (15 mins)
            retry   = 600 (10 mins)
            expire  = 86400 (1 day)
            default TTL = 900 (15 mins)
    If this command doesn't work (it didn't for me), try this one:

    Code:
    nslookup -q=SRV _VLMCS._TCP

  5. #5

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    280
    Thank Post
    16
    Thanked 74 Times in 64 Posts
    Rep Power
    21
    Quote Originally Posted by localzuk View Post
    If this command doesn't work (it didn't for me), try this one:

    Code:
    nslookup -q=SRV _VLMCS._TCP
    Thanks, didnt have an XP machine to hand to test, must have changed on win7

  6. #6
    klingklang's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lancs
    Posts
    56
    Thank Post
    27
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by ChrisMiles View Post
    Thanks, didnt have an XP machine to hand to test, must have changed on win7
    Thanks for all replies . Ive just run the commands and below is what the reply

    _vlmcs._tcp.mountpleasant.local srv service location:
    priority = 0
    weight = 0
    port = 1688
    svr hostname = mpserver.mountpleasant.local
    mpserver.mountplesant.local internet address = 10.68.87.98

    Thanks again for all your help

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Converted XP machine asking to be activated
    By fiza in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 2
    Last Post: 27th June 2012, 01:59 PM
  2. KMS Activation Problem
    By glennda in forum Enterprise Software
    Replies: 9
    Last Post: 27th April 2012, 03:26 PM
  3. KMS activation problems
    By glennda in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 4
    Last Post: 10th December 2010, 09:51 AM
  4. Problem pushing printers to XP Machines
    By globalbrain in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 6
    Last Post: 13th September 2010, 12:39 PM
  5. Slight problem with NT machines network
    By Pear in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 3rd November 2005, 05:02 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •