+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
O/S Deployment Thread, My SCCM 2007 is up and running in Technical; In the past I have used WDS for large deployments of laptops. I recently have moved to SCCM 2007 on ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    72
    Thank Post
    8
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    Rep Power
    13

    My SCCM 2007 is up and running

    In the past I have used WDS for large deployments of laptops. I recently have moved to SCCM 2007 on a Windos 2003 server. I have also tried on Windows 2008 server. Both works. I have tried SCCM on Domain controller and on member server. All works. The deployment is successful now. I am now deploying large number of laptops again. I just need to PXE boot and the rest is done without any intervention. Joining OU is automatic, laptop naming is automatic, driver integration is very easy. Forefront End Point Protection is integrated in the SCCM console and easy to deploy. Windows updates are easy to deploy as well.

    I am not an expert on this product. I did face problems at every step. But step by step I have overcome all problems and now I have a functioning SCCM. I did a bit everyday. Watching youtube videos, windows-noob website and this site has helped me on the way.

    If anybody is planning to deploy SCCM 2007 then you can ask me questions. I do not know all answers. But will try to help.

  2. 2 Thanks to sultan966:

    FN-GM (3rd April 2012), Gatt (3rd April 2012)

  3. #2

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,054
    Thank Post
    888
    Thanked 1,729 Times in 1,492 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    454
    Just setting up SCCM and ForeFront Endpoint here. How are you updating the definitions on the ForeFront please?

  4. #3

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,678
    Thank Post
    861
    Thanked 650 Times in 431 Posts
    Rep Power
    499
    Congrats on getting it installed - trust me - it'll be worth it!

  5. #4

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    72
    Thank Post
    8
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    Rep Power
    13
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    Just setting up SCCM and ForeFront Endpoint here. How are you updating the definitions on the ForeFront please?
    I am on holiday now. When I am at school I will answer your question. The server is not infront of me now.

  6. #5
    Rozzer's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South West
    Posts
    720
    Thank Post
    21
    Thanked 81 Times in 61 Posts
    Rep Power
    33
    If you want to make good use of SCCM in a school environment you need to spend a lot of time learning bit by bit. You could in fact wipe an entire network if used incorrectly. But it works great when it works well

  7. Thanks to Rozzer from:

    Gatt (4th April 2012)

  8. #6
    TheScarfedOne's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Plymouth, Devon
    Posts
    1,143
    Thank Post
    677
    Thanked 169 Times in 154 Posts
    Blog Entries
    78
    Rep Power
    85
    Just a heads up for anyone else installing/configuring SCCM - there is a blog series available via the link in my sig below...

  9. #7

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,054
    Thank Post
    888
    Thanked 1,729 Times in 1,492 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    454
    A quick question for people using SCCM. Is it supposed to take literally hours to deploy a package to clients even though I have selected "run as soon as possible" on the schedule on the advertisement?

    Thanks

  10. #8
    Quackers's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,350
    Thank Post
    41
    Thanked 146 Times in 121 Posts
    Rep Power
    54
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    A quick question for people using SCCM. Is it supposed to take literally hours to deploy a package to clients even though I have selected "run as soon as possible" on the schedule on the advertisement?

    Thanks
    no, sounds like you have your BITS set to like 20kbps, which means things will take a long time.... Go to "Computer Client Agent", under Client Agents, under Site Settings, click the BITS tab and see if throttle is ticked at the bottom and if it is increase the transfer speed or tell it not to throttle

  11. Thanks to Quackers from:

    FN-GM (4th April 2012)

  12. #9

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,054
    Thank Post
    888
    Thanked 1,729 Times in 1,492 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    454
    Quote Originally Posted by Quackers View Post
    no, sounds like you have your BITS set to like 20kbps, which means things will take a long time.... Go to "Computer Client Agent", under Client Agents, under Site Settings, click the BITS tab and see if throttle is ticked at the bottom and if it is increase the transfer speed or tell it not to throttle
    Thanks, made some tweaks so hopefully it will speed things up.

    Also i used to work for a place that had a script (run from the client) that would force the install of advertised programs. Does anyone have anything like this please?

  13. #10


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,065
    Thank Post
    232
    Thanked 2,717 Times in 2,005 Posts
    Rep Power
    795
    Quote Originally Posted by TheScarfedOne View Post
    Just a heads up for anyone else installing/configuring SCCM - there is a blog series available via the link in my sig below...
    Do you have any plans to upgrade to SCCM 2012 now that it has been released?

  14. #11
    TheScarfedOne's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Plymouth, Devon
    Posts
    1,143
    Thank Post
    677
    Thanked 169 Times in 154 Posts
    Blog Entries
    78
    Rep Power
    85
    Ive been running some tests on it, transferring the setup I have now to 2012. It will be a Summer project if I do it. Some more tests with the RTM version...

  15. #12
    Rozzer's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South West
    Posts
    720
    Thank Post
    21
    Thanked 81 Times in 61 Posts
    Rep Power
    33
    Quote Originally Posted by Arthur View Post
    Do you have any plans to upgrade to SCCM 2012 now that it has been released?
    Its not officially released yet... is it?

    by the way it maybe down to the refresh of when it does a machine retrieval policy. I set mine to 15 minutes instead of the basic 60 minutes.

  16. #13


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,065
    Thank Post
    232
    Thanked 2,717 Times in 2,005 Posts
    Rep Power
    795
    Quote Originally Posted by Ross2k5 View Post
    Its not officially released yet... is it?
    Yes. As of two days ago.

    Quote Originally Posted by TheScarfedOne View Post
    It will be a Summer project if I do it. Some more tests with the RTM version...
    Same with us, except we've never used SCCM before.
    Last edited by Arthur; 4th April 2012 at 11:50 PM.

  17. #14

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,054
    Thank Post
    888
    Thanked 1,729 Times in 1,492 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    454
    by the way it maybe down to the refresh of when it does a machine retrieval policy. I set mine to 15 minutes instead of the basic 60 minutes.
    Who you talking to please?

  18. #15
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 17 Times in 16 Posts
    Rep Power
    22
    I am setting up SCCM here and I have got to the point where the TS is called

    Task Sequence Wizard
    Select Task Sequence

    but at the moment this is where my install fails with a message about a missing package. Time to create a new task sequence.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Getting 2nd IP up and running on QNAP box
    By fox1977 in forum Wireless Networks
    Replies: 0
    Last Post: 12th January 2011, 03:54 PM
  2. SCCM 2007 and Images
    By jj99 in forum O/S Deployment
    Replies: 3
    Last Post: 30th March 2010, 03:33 PM
  3. [SCCM 2007] Setup SCCM 2007 with MDt 2010 and WDS
    By Gatt in forum O/S Deployment
    Replies: 2
    Last Post: 7th November 2009, 11:19 AM
  4. Replies: 5
    Last Post: 24th February 2009, 11:24 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •