+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
O/S Deployment Thread, Capturing and Deploying XP with MDT or WDS in Technical; Hi guys! I have tried and tried to follow all sorts of guides to deploy and capture XP with WDS ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Capturing and Deploying XP with MDT or WDS

    Hi guys!
    I have tried and tried to follow all sorts of guides to deploy and capture XP with WDS or MDT and I haven't got it working?!

    I have the following hardware for my server:

    Chassi: NZXT Classic Series H2 - miditower - ATX
    Motherboard: GIGABYTE GA-990FXA-UD3 (rev. 1.0) - moderkort - ATX - Socket AM3+ - AMD 990FX (GA-990FXA-UD3)
    Procesor: AMD Black Edition AMD Phenom II X6 1090T / 3.2 GHz processor
    Memory: 2x CORSAIR Vengeance Dual C DDR3 8GB Kit, 1600MHz (CML8GX3M2A1600C9B)
    Hard Drives: 1x KINGSTON HYPERX 120GB SSD SATA/600 MLC KIT (for OS)
    Hard Drives: 2x WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 1TB 7200RPM SATA/600 64MB (for fast storage)
    Hard Drives: 2x WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 2TB SATA/300 64MB (for main storage customer images etc)
    PSU: CORSAIR HX 750W ATX12V 2.2 / EPS12V
    Graphics Card: ASUS RADEON HD5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA/DVI/HDMI
    Heatsink: NOCTUA NH-D14 S-1155/1156/1366/AM3

    I have installed Windows Server 2008r2 and added the following roles dns, dhcp, ad, wds, ...installed waik and MDT....

    I have VMware workstation 8 installed and can deploy and capture Windows 7 OK but not XP. I know there are problems importing xp to MDT and have adjusted to suit...I create my task sequence and try to capture...xp isn't showing in my task sequence list on vm?

    I can give more info as needed.....

    Can anyone give me a complete account of how to capture and deploy xp with MDT 2010? I haven't tried MDT 2012 yet and don't know if that would be bettler suited to my task.....

    I need Windows Server 2008r2 and that is why everything has gone to a Windows solution, but I have nearly given up on Windows and will go to FOG if I can't get this working....


    Thanks!

    bookie56

  2. #2
    eejit's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    606
    Thank Post
    52
    Thanked 12 Times in 12 Posts
    Rep Power
    22
    I can confirm that it definitely work with XP and works very well - we use it all the time. Are you trying to capture a pre-built XP machine or are you building and capturing in the same task sequence?

  3. #3

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi eejit
    I am creating separate task sequences....

    OK! Here is the situation I have a Windows XP Home Edition sp1 and I have installed that in VMware Workstation 8 and updtated with all updates and service packs.....

    I created the taks sequences for capture and deployment....

    I created a Sysprep directory on the vm C:\Sysprep and added the files from the latest sp3 cab and ran sysprep using the original unattend which I copied to Sysprep...... I run the "reseal" option (taking a snapshot) of the vm before running sysprep.....

    I have recreated my boot images completely and then run the sysprep sequence in the vm instead of capture sequence from MDT...
    But my task sequence isn't being listed....

    Where do we start?

    bookie56

  4. #4

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi again!
    OK! Should have said...I have added a LAN Driver for my networkcard on the Server in the "out of box" drivers and now I am getting.... a connection to the deployment error...bla, bla....
    PCI\VEN_1022&DEV_2000&SUBYS_20001022&REV_10

    OK! this is crazy...I removed that driver and updated boot images...but am still getting the above error?
    Last edited by bookie56; 3rd November 2011 at 09:00 AM. Reason: extra info

  5. #5
    eejit's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    606
    Thank Post
    52
    Thanked 12 Times in 12 Posts
    Rep Power
    22
    Quote Originally Posted by bookie56 View Post
    ...I have a Windows XP Home Edition sp1...
    Ah!

    Can anyone confirm that Home edition can be used with MDT? A lot of network stuff is not supported in Home as far as I know.

    Update: Yeah a bit of searching shows that XP Home is not allowed - apparently you can trick it by renaming some files, but really Pro is the way to go if you can.
    Last edited by eejit; 3rd November 2011 at 09:45 AM. Reason: more info.

  6. #6

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi again!
    Aren't there any drivers that can be added to make this work?
    I need a deployment solution that covers all Windows ....have a lot of customers that still have Windows XP Home Edition..

    bookie56

  7. #7
    Duke5A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    789
    Thank Post
    79
    Thanked 129 Times in 112 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    31
    I would be willing to bet WDS is ignoring it since it's Home edition. You will be able to make this work though if you're willing to let WDS go. Just role up a BartPE or WinPE image and use Ghost32 for capture and deployment.

  8. #8

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Duke5A!
    The whole point of this exercise was to be able to utilise one solution for everything...
    But I do appreciate your input.

    bookie56

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Error deploying XP with WDS
    By profit10 in forum O/S Deployment
    Replies: 5
    Last Post: 26th September 2011, 06:57 PM
  2. Server 2008 WDS Capture and Deploy Xp Images Head Mashed
    By stevo1565 in forum Windows Server 2008
    Replies: 11
    Last Post: 4th August 2010, 07:07 PM
  3. [MDT] Deploying XP with MDT 2010
    By plexer in forum O/S Deployment
    Replies: 14
    Last Post: 25th January 2010, 04:23 PM
  4. [SCCM 2007] Setup SCCM 2007 with MDt 2010 and WDS
    By Gatt in forum O/S Deployment
    Replies: 2
    Last Post: 7th November 2009, 11:19 AM
  5. Using WDS to create and deploy XP images.
    By starscream in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 24th July 2007, 12:08 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •