+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
O/S Deployment Thread, Build error with Optiplex 390 on RM CC3 in Technical; Just got a batch of these and the build hangs at the "Copying setup files to hard disk" stage (i.e. ...
  1. #1
    Quatermass's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    84
    Thank Post
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Build error with Optiplex 390 on RM CC3

    Just got a batch of these and the build hangs at the "Copying setup files to hard disk" stage (i.e. just before it would normally tell you to take out the build disk). Looks like it's partitioned the HDD OK (we checked via BartPE CD) but not able to SYS it ready for the next reboot. Any ideas?

  2. #2

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Quatermass View Post
    Just got a batch of these and the build hangs at the "Copying setup files to hard disk" stage (i.e. just before it would normally tell you to take out the build disk). Looks like it's partitioned the HDD OK (we checked via BartPE CD) but not able to SYS it ready for the next reboot. Any ideas?

    Did you ever get anywhere with this issue?

    I am having the exact same problem with 790s - with 100 workstations - Smartclient is not really an option I want to look at !

    Thanks

  3. #3

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    2,714
    Thank Post
    752
    Thanked 527 Times in 410 Posts
    Rep Power
    257
    have you tried setting the bios to use ide mode? we had that with some stone machines, also on cc3

  4. #4

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for the reply -

    I have looked at the bios settings - changed sata to ata mode if thats what you mean. Checked all other bios settings - nothing else I can change!

  5. #5

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    2,714
    Thank Post
    752
    Thanked 527 Times in 410 Posts
    Rep Power
    257
    thats the one... if that makes no difference, I'm not sure what it might be, but can you try a diferent means of getting the build info onto the machine, we've found that we have some newer machines which prefer our netac build USB sticks and have hanging issues using usb floppy drives...

  6. #6

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks. Currently using netac usb sticks. Also changed the config.sys file himem switch to add the m:1 parametre which got me past the first stage of the build process. This seems to be the last hurdle I cant overcome. I

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Dell Optiplex 780 on RM CC3?
    By Butuz in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 21st May 2010, 12:50 PM
  2. Printers being assigned on RM CC3
    By Mintsoft in forum Windows
    Replies: 21
    Last Post: 3rd July 2009, 09:06 AM
  3. Sysadmin not full rights on RM CC3
    By Nozza in forum Network and Classroom Management
    Replies: 24
    Last Post: 17th December 2008, 11:16 AM
  4. Mindjet Manager Pro 7 on RM CC3
    By PaulBM in forum Network and Classroom Management
    Replies: 1
    Last Post: 4th February 2008, 02:53 PM
  5. Open Office on RM CC3
    By juno1 in forum Educational Software
    Replies: 2
    Last Post: 2nd July 2007, 07:38 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •