+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
O/S Deployment Thread, Web interface very slow to log in centos virtual server in Technical; We run fog 0.29 on ubuntu but are trialling 0.31 on centos. Once logged in to the web interface everything ...
  1. #1
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,550
    Thank Post
    518
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    30

    Web interface very slow to log in centos virtual server

    We run fog 0.29 on ubuntu but are trialling 0.31 on centos.
    Once logged in to the web interface everything seems fin BUT the initial log in time is in excess of 60 seconds.
    Can anyone suggest what might be causing this initial time issue?

    Thanks

  2. #2

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    London
    Posts
    60
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    This is only a suggestion.

    Sometimes web servers are set up so that they will try to do a reverse, then a forward, DNS lookup on the client (your log in time.) If you don't have DNS set up to support this, then the delay can be as long as you describe.

  3. #3
    morganw's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Cambridge
    Posts
    818
    Thank Post
    46
    Thanked 132 Times in 126 Posts
    Rep Power
    40
    Have you got your proxy details in the fog settings? The front page tries to connect to the internet to display the latest version number and estimated users.

  4. #4

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    351
    Quote Originally Posted by morganw View Post
    Have you got your proxy details in the fog settings? The front page tries to connect to the internet to display the latest version number and estimated users.
    I think you will find its this - mines slow I just can't be bothered to change it! But I'm sure its this

  5. #5
    bart21's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    peterborough
    Posts
    407
    Thank Post
    79
    Thanked 54 Times in 52 Posts
    Rep Power
    20
    As @morganw says, that'll be your issue

    Nick



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. SIMS: Slow to log in
    By yerttle in forum MIS Systems
    Replies: 6
    Last Post: 16th September 2009, 12:09 PM
  2. Office docs very slow to load.
    By Number6 in forum Windows
    Replies: 11
    Last Post: 30th April 2009, 09:17 AM
  3. Office Docs and apps very slow to load from explorer
    By Number6 in forum Office Software
    Replies: 0
    Last Post: 23rd April 2009, 02:43 PM
  4. Slow Mandatory Log In
    By amusch in forum How do you do....it?
    Replies: 9
    Last Post: 17th September 2008, 04:10 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 7th May 2008, 01:18 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •