+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
O/S Deployment Thread, Problem Creating a BartPE Disk in Technical; Morning all, I've got some new-ish computers from our LEA. I sat down this morning and slipstreamed the required drivers ...
  1. #1
    Gonk's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Haverfordwest, Pembrokeshire
    Posts
    505
    Thank Post
    113
    Thanked 72 Times in 59 Posts
    Rep Power
    66

    Problem Creating a BartPE Disk

    Morning all,

    I've got some new-ish computers from our LEA. I sat down this morning and slipstreamed the required drivers to create a new XP CD. The initial PC has been built and syspreped ready for an image to be made.

    I pop in the BartPE disk, boot the PC and start DriveImageXML - can't see the hard drive. No problem, I'll just build a new BartPE disk from the new XP disk.

    No. It. Is. A. Problem.

    I can't get PE Builder to create the new ISO. At the the last attempt there were 143 errors and 2 warnings.

    It seems that most of the errors are keyboard drivers and fonts for other languages. I can't get it straight in my head what i need to do to fix it

    Any help would be greatly received. I've appended the log for you to see.

    Thanks in advance

    Ross
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Dom_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,009
    Thank Post
    151
    Thanked 138 Times in 115 Posts
    Rep Power
    55
    Did you check SATA mode in bios - could be the reason why you can't see the HDD?

  3. Thanks to Dom_ from:

    Gonk (16th February 2011)

  4. #3
    TheLibrarian
    Guest
    Couldn't you use a Windows PE disk? Download the latest Windows AIK and create one.

  5. Thanks to TheLibrarian from:

    Gonk (16th February 2011)

  6. #4
    Gonk's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Haverfordwest, Pembrokeshire
    Posts
    505
    Thank Post
    113
    Thanked 72 Times in 59 Posts
    Rep Power
    66
    Quote Originally Posted by Dom_ View Post
    Did you check SATA mode in bios - could be the reason why you can't see the HDD?
    Yeah, I've checked the bios settings, tried all the combinations and it still wont see the drive.

  7. #5
    Gonk's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Haverfordwest, Pembrokeshire
    Posts
    505
    Thank Post
    113
    Thanked 72 Times in 59 Posts
    Rep Power
    66
    Good point. It might be a case of moving over to using the Windows AIK.

  8. #6


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.405546, -0.510212
    Posts
    8,120
    Thank Post
    203
    Thanked 2,386 Times in 1,766 Posts
    Rep Power
    703
    Quote Originally Posted by Gonk View Post
    I pop in the BartPE disc, boot the PC and start DriveImageXML - can't see the hard drive.
    Looking at the log, you don't seem to be using any mass storage driver plug-ins.

    Instead of using the BartPE from Nu2.nu (which is almost 5 years old!), I would download a copy of Ultimate Boot CD for Windows. This is still based on BartPE, but is much more up-to-date and includes lots of NIC and SATA drivers as standard.

  9. 2 Thanks to Arthur:

    Gonk (16th February 2011), tech_guy (15th February 2011)

  10. #7

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    I second the Ultimate Boot CD for Windows. Version 3.5 (not even the latest) just worked perfectly with a brand new Lenovo.

    It has yet to fail me.

  11. Thanks to MaCHD from:

    Gonk (16th February 2011)

  12. #8
    Gonk's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Haverfordwest, Pembrokeshire
    Posts
    505
    Thank Post
    113
    Thanked 72 Times in 59 Posts
    Rep Power
    66
    Thank you all for you help on this, I've now migrated over to the Ultimate Boot CD for Windows.

    Problem solved

    Ross

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Problem creating a task
    By Gerry in forum Windows Server 2008
    Replies: 0
    Last Post: 11th August 2010, 02:57 PM
  2. [Fog] Problem creating first image
    By MickD in forum O/S Deployment
    Replies: 6
    Last Post: 8th June 2010, 07:35 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 18th May 2010, 08:48 PM
  4. Creating an OEM XP Disk?
    By Zoom7000 in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 2nd December 2009, 02:21 PM
  5. Creating a Unattended install disk
    By macca in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 8th January 2008, 03:46 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •