+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
O/S Deployment Thread, WDS unattend issue in Technical; Hi Guys, i have been playing with WDS for the last month or so but only where we have time. ...
  1. #1

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    WDS unattend issue

    Hi Guys,

    i have been playing with WDS for the last month or so but only where we have time. We are currently using FOG to build machines. Anyway.....at the moment i am more than happy to use an install.wim from a W7 disc to image with as all SW is packaged and pushed.

    i have created a WDSunattend.xml file (applied to server) which works fine and the initial stage of a build is great. picks image, credentials language and disc etc. No problems.

    I have also worked out the drivers pool and assigning them to images. (Tested last night at silly o clock). WORKS GREAT.

    However, i cannot get the image to automate anything once its finished the initial copying files expanding files and installing driver bit.

    ive set the naming convention on the WDS console. have a basic imageunattend.xml (at the image) but it will not do anything. i need it to rename and join to the domain. Ive also set up the container to place machines to in AD.

    the frustrating thing is i have done this once before about 4 months ago and now completely forgot!

    Help. Thanks everyone in advance.

    My XML file below:imageunatted.txt

  2. #2

    teejay's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3,187
    Thank Post
    285
    Thanked 775 Times in 585 Posts
    Rep Power
    336
    You need to seperate your unattend into 2 files, one unattend with just the Windows PE phase stuff and one which deals with the rest. In wds, you right click on the server and under client you attache the unattend which deals with the Windows PE stuff and then on the install image you right click, properties and add the unattend which deals with the rest of it.

  3. #3

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    yeah thats done. i have a wdsunattend at the server. which deals with image selection and everything fine. But the image unattend which is applied to the image will not take. i know its reading it as it is adding an additional local account and setting the res.See the attached.. But no domain join. or rename ( the naming is applied on the console)...

    Thank you though. =]

  4. #4

    teejay's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3,187
    Thank Post
    285
    Thanked 775 Times in 585 Posts
    Rep Power
    336
    Your unattend file has some stuff in the Windows PE pass though, everything needs to be in the oobe or specialize pass.

  5. #5

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Can you post up like a bit of a generic xml. Im real stuck on this one coz it seems like the one i have (a copy of one chopped up from tinternet) isnt very good. i need to be rolling images out monday! eek.

    Any help will be much apprechiated.

  6. #6

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,678
    Thank Post
    861
    Thanked 650 Times in 431 Posts
    Rep Power
    499
    ImageUnattend.zip

    Hopefully I have attached a copy of my unattend file..

  7. #7

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    The below part of the xml file. is there a reason the accounts are needed. Do they relate to the domain join. Or does it create accounts? Also with plain text on the password set to false. does the value need to be changed? Sorry im more of a Cisco and apple person. so am a little green to WDS.


    </OOBE>
    <UserAccounts>
    <LocalAccounts>
    <LocalAccount wcm:action="add">
    <Password>
    <Value>NgA2ADUAMwByAHAAUABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
    <PlainText>false</PlainText>
    </Password>
    <DisplayName>WDS Setup</DisplayName>
    <Group>Administrators</Group>
    <Name>wdssetup</Name>
    </LocalAccount>
    </LocalAccounts>
    <DomainAccounts>
    <DomainAccountList wcm:action="add">
    <DomainAccount wcm:action="add">
    <Group>Administrators</Group>
    <Name>Domain Admins</Name>
    </DomainAccount>
    <Domain>moorside</Domain>
    </DomainAccountList>
    </DomainAccounts>
    <AdministratorPassword>
    <Value>NgA2ADUAMwByAHAAQQBkAG0AaQBuAGkAcwB0AHIAYQB 0AG8AcgBQAGEAcwBzAHcAbwByAGQA</Value>
    <PlainText>false</PlainText>
    </AdministratorPassword>
    </UserAccounts>

  8. #8

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    also guys what is the script with product keys? can they go into the imageunattend.xml? or will i need to run a KMS server?

  9. #9

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi everyone.. i still a little stuck on this file. Can some one help me out with the <cpifflineImage cpi:source="catalog://apps01/reminst/images/operating systems/install_windows 7 enterprise.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />

    Line.. im not sure what its for?.

    does it look right now?

    <cpifflineImage cpi:source=wim://cpi-srv1/reminst/images/Windows7/install.wim" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />

  10. #10

    teejay's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3,187
    Thank Post
    285
    Thanked 775 Times in 585 Posts
    Rep Power
    336
    Our unattend files are attatched. This does the domain join in unsecure mode, which is actually the securest method for joining the domain, good old Microsoft!
    Activation is best done through KMS rather than MAK key, remember though that until the KMS count gets to 25 your machines won't activate.
    Attached Files Attached Files

  11. #11

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Thank you. to get the image unattend to take the AD DS naming convention. i have set <ComputerName>%machinename%</ComputerName> is that right?

  12. #12

    teejay's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3,187
    Thank Post
    285
    Thanked 775 Times in 585 Posts
    Rep Power
    336
    Using the unattend files I posted, if the machine already exists in AD with it's network GUID set, then it will join as that machine. For machines without the GUID set, we have 'Require Administrator Approval' set in PXE Response Policy on the wds server and we can then set the machine name through the WDS console before the boot proceeds. You need to set an OU for wds to dump the machines into, then you just move them to the correct OU afterwards.

  13. #13

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    thank you teejay. Can i place <Display>
    <ColorDepth>16</ColorDepth>
    <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>
    <RefreshRate>60</RefreshRate>
    <VerticalResolution>768</VerticalResolution>
    </Display>

    in that file to alter the display under the component? or will thank fail.

  14. #14

    teejay's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3,187
    Thank Post
    285
    Thanked 775 Times in 585 Posts
    Rep Power
    336
    Really is no need to set it, Windows 7 will automatically use the best resolution and colour depth for the monitor and graphics card. I've found it's best to leave as much out as possible in the unattend and just let WIndows 7 get on with it ;-)

  15. Thanks to teejay from:

    Bud180 (26th July 2010)

  16. #15

    Join Date
    May 2010
    Location
    hampshire
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    ok will do. just testing the one you sent me now. Also i had to change th following, does it look ok? <cpifflineImage cpi:source=wim://cpi-srv1/reminst/images/Windows7/install.wim" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [MDT] unattend.xml
    By garethedmondson in forum O/S Deployment
    Replies: 8
    Last Post: 28th November 2011, 02:38 PM
  2. Deploying W7 with WDS - ignores unattend file
    By GoldenWonder in forum Windows 7
    Replies: 22
    Last Post: 12th February 2011, 05:14 PM
  3. Vista Unattend WDS VGA Driver prob
    By Ste_Harve in forum Windows Vista
    Replies: 0
    Last Post: 13th July 2010, 01:46 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 13th February 2008, 11:44 AM
  5. WDS issue (Again!) - Hidden files?
    By Chufty in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 5th September 2007, 08:04 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •