+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
O/S Deployment Thread, WDS hangs when imaging laptops in Technical; We are having problems when trying to image our LAM Systems (Compal) jhl91 laptops with WDS . We PXE boot ...
  1. #1

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bloomsburg
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    WDS hangs when imaging laptops

    We are having problems when trying to image our LAM Systems (Compal) jhl91 laptops with WDS. We PXE boot the machines, they get their IPs, we choose which boot image selection we want, the laptops start to downlaod the image into their RAM, we can see the progress bar, the text "Windows is loading files..." and our WDS Server IP. When the progressbar reaches the end and is fully filled white, the laptops HANG! Nothing happens - no error, nothing.

    We have tried the following boot images:

    Windows 7 x86 and x64
    Server 2008 R2 x64

    We have injected the proper network and chipset drivers into the boot images as well as updated the BIOS.

    These are the only machines we are having an issue with. Boot and install images work fine on other machines.
    Any ideas on what to look for?

  2. #2
    pritchardavid's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    South Ockendon, Thurrock, United Kingdom
    Posts
    932
    Thank Post
    18
    Thanked 64 Times in 58 Posts
    Rep Power
    26
    Try on one disabling everything in the bios


    I had this problem with a whole classroom before, in the end I found out that it was the audio controller, has I keep enableing things back until I got the problem again. Of course it was ok to turn back on the audio controller once it was installed

  3. #3
    ranj's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    732
    Thank Post
    100
    Thanked 42 Times in 32 Posts
    Rep Power
    25
    Did anyone find anyway to solve this. As we seem to be having the same problem described above. We have a bare bone image on a new WDS server we created. It runs on Server 2008 R2 so has the extra features of WDS such as driver injection but when we boot via PXE and choose the image, it begins the progress bar but then just says windows is loading files and just hangs there. It only seems to be with 2 specific laptops which have a CLEVO motherboard, other desktops and laptops seem to be fine.

    Like the OP we have injected the proper network and chipset drivers into the boot image. There wasn't a BIOS update needed for these laptops.

    Whats odd when it boots up WDS it tries to load x64 WDS. We have WDS on a x64 server,is this why it is happening?

  4. #4

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,560
    Thank Post
    721
    Thanked 1,682 Times in 1,497 Posts
    Rep Power
    432
    How much ram do the laptops have?

    Can you add some more?

    Ben

  5. #5
    ranj's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    732
    Thank Post
    100
    Thanked 42 Times in 32 Posts
    Rep Power
    25
    They should have enough RAM to run 7. one setup of laptops have 2gb and the others have 4gb. Doubt if memory is the problem.

  6. #6

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Medway, Kent
    Posts
    196
    Thank Post
    4
    Thanked 26 Times in 23 Posts
    Rep Power
    17
    did you ever find a solution to this problem. we are trying to pxe boot some of these laptops to WDS and MDT but they are having none of it

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. IE8 Periodically Hangs
    By Michael in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 28th September 2009, 05:49 PM
  2. PC hangs are logon screensaver
    By leonard.powers in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 29th April 2009, 11:23 AM
  3. imaging 10 laptops
    By RabbieBurns in forum O/S Deployment
    Replies: 9
    Last Post: 27th February 2009, 09:35 AM
  4. WDS Legacy Mode vs WDS
    By markwilliamson2001 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 15th July 2008, 12:50 PM
  5. Imaging dual boot laptops
    By pat_k in forum Windows Vista
    Replies: 3
    Last Post: 17th April 2008, 07:56 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •