+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
O/S Deployment Thread, Need fog help with multicast please :) in Technical; hi our fog server was working ok with everything including multicast. We had fog running on an old dc7800 usdt. ...
  1. #1
    bart21's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    peterborough
    Posts
    405
    Thank Post
    79
    Thanked 54 Times in 52 Posts
    Rep Power
    20

    Need fog help with multicast please :)

    hi

    our fog server was working ok with everything including multicast. We had fog running on an old dc7800 usdt. So i reloaded ubuntu onto server hardware and reinstalled fog 0.28. (using the same mysql database and image folder so as not to lose any settings) I then tested the download and uploading of images to ensure they worked and they did. (i did not test multicast at this time).

    I then upgraded for to version 0.29 and tested download works and upload works but when multicasting we sit on the blue please wait screen.

    Does anyone have any ideas?
    (Also, slightly off the multicast topic, since the upgrade when i deploy an image to a client the hostname changer and the domain join works but i get an annoying popup saying the clientis unable to register with the server. Does the client need upgrading for the new version and how do I do this please?)

    thanks

    nick

  2. #2

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cape Town
    Posts
    111
    Thank Post
    8
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    Rep Power
    16
    The client was updated in 0.29, so that you no longer need NETDOM and the Windows XP Support Tools. This also means you can now rename and join Windows 7 machines using the client. I'm not sure how you would upgrade the client, but it does come as a MSI, so you could deploy it.

    I can't help with the multicast issue, but I have seen this happen in the past with Fog on a 64 bit OS. Running it on a 32 bit Ubuntu made it work without a hitch.

  3. #3
    wesleyw's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Kingswinford
    Posts
    2,208
    Thank Post
    225
    Thanked 50 Times in 44 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    30
    Just read and this may be caused by you needing to add a MySQL password to root (mysqladmin -u root -p'' password <a password> (BTW those are two quotation marks not a single speech mark )) and add this to two config files located:
    /opt/fog/service/etc/config.php and /var/www/fog/commons/config.php this should stop the please wait screen from hanging.

    Wes

  4. #4

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by wesleyw View Post
    Just read and this may be caused by you needing to add a MySQL password to root (mysqladmin -u root -p'' password <a password> (BTW those are two quotation marks not a single speech mark )) and add this to two config files located:
    /opt/fog/service/etc/config.php and /var/www/fog/commons/config.php this should stop the please wait screen from hanging.

    Wes
    Thank you so much for this! Totally did the trick and saves me a whole day of imaging. I didn't have DB info in '/opt/fog/service/etc/config.php'.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [Fog] FOG Multicast (common)?
    By andy_whitlock in forum O/S Deployment
    Replies: 8
    Last Post: 27th October 2011, 09:35 AM
  2. [WDS] I'm having problems getting WDS to Multicast in the field.
    By rkoufii in forum O/S Deployment
    Replies: 7
    Last Post: 18th May 2010, 04:12 PM
  3. [Ghost] Free Multicast imaging solution
    By Richbrown in forum O/S Deployment
    Replies: 4
    Last Post: 3rd February 2010, 06:44 AM
  4. [Fog] Fog Documentation: How to delete a group of computers in FOG
    By ssx4life in forum O/S Deployment
    Replies: 1
    Last Post: 9th November 2009, 01:59 PM
  5. [Fog] Fog Multicast
    By rocknrollstar in forum O/S Deployment
    Replies: 2
    Last Post: 25th May 2009, 09:23 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •