+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
O/S Deployment Thread, WDS Legacy and NVIDIA NIC's in Technical; I'm having trouble getting a Compaq 311 netbook to build from our WDS server i've got a feeling that it's ...
  1. #1
    cookie_monster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    4,196
    Thank Post
    392
    Thanked 278 Times in 239 Posts
    Rep Power
    74

    WDS Legacy and NVIDIA NIC's

    I'm having trouble getting a Compaq 311 netbook to build from our WDS server i've got a feeling that it's a problem with the driver, i've tried all of the usual putting the driver in the right folder even copying it to i386 but it will not connect.

    This link doesn't look promising but it's old RIS and ASUS A7N266-VM with NForce onboard NIC


    Can anyone suggest if this is possible with WDS legacy or am I going to have to try WinPE?

    Thanks.

  2. #2


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,580
    Thank Post
    228
    Thanked 854 Times in 733 Posts
    Rep Power
    295
    if its owt like older versions of ghost forget it nvidia dont do dos drivers in the end the nvidia pcs ive had to ghodt in the past ive shove old nics from dead pcs in

  3. #3

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,800
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    PXE boot over nvidia chips is rather slow, but we used to use winpe and ghost

    Toby

  4. #4
    cookie_monster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    4,196
    Thank Post
    392
    Thanked 278 Times in 239 Posts
    Rep Power
    74
    I can't get it to work at all, I get the usual logon bit then it tells me there's no network driver

    @ sted, I don't think RIS uses DOS drivers does it, it just runs windows setup and uses the win32 driver.

    I think I might give Clonezilla a go i've used it to clone single laptops a few times I might give it a go over the network tomorrow.

  5. #5

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,800
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    Quote Originally Posted by cookie_monster View Post
    I can't get it to work at all, I get the usual logon bit then it tells me there's no network driver

    @ sted, I don't think RIS uses DOS drivers does it, it just runs windows setup and uses the win32 driver.

    I think I might give Clonezilla a go i've used it to clone single laptops a few times I might give it a go over the network tomorrow.
    ris uses an os that it mentions when it first loads doesnt it? but then it is probly based on dos!

  6. #6
    cookie_monster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    4,196
    Thank Post
    392
    Thanked 278 Times in 239 Posts
    Rep Power
    74
    Quote Originally Posted by glennda View Post
    ris uses an os that it mentions when it first loads doesnt it? but then it is probly based on dos!

    Yes that's what I thought, don't think it's DOS though it's the win32 setup prog.

  7. #7


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,580
    Thank Post
    228
    Thanked 854 Times in 733 Posts
    Rep Power
    295
    Quote Originally Posted by cookie_monster View Post
    Yes that's what I thought, don't think it's DOS though it's the win32 setup prog.
    but it dosent use xp /vista/7 drivers and thats about all nvidia do

  8. #8

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,716
    Thank Post
    3,246
    Thanked 1,048 Times in 970 Posts
    Rep Power
    364
    Quote Originally Posted by sted View Post
    if its owt like older versions of ghost forget it nvidia dont do dos drivers in the end the nvidia pcs ive had to ghodt in the past ive shove old nics from dead pcs in
    As above comment - disable onboard NIC and use a dedicated intel one ??

  9. #9
    cookie_monster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    4,196
    Thank Post
    392
    Thanked 278 Times in 239 Posts
    Rep Power
    74
    I used a Clonezilla USB drive in the end to image it to a CIFS share, it worked very well

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Tron Legacy
    By Dos_Box in forum Other Stuff
    Replies: 2
    Last Post: 29th July 2009, 10:47 AM
  2. WDS Legacy (RIS) and XP SP3 Flat image
    By markwilliamson2001 in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 18th August 2008, 08:06 PM
  3. WDS Legacy Mode vs WDS
    By markwilliamson2001 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 15th July 2008, 12:50 PM
  4. Vista PE, WDS 3c905cx-txm NIC not playing
    By Ste_Harve in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 13th May 2008, 09:28 AM
  5. Replies: 7
    Last Post: 13th February 2008, 11:44 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •