+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
O/S Deployment Thread, Problems with booting a x64 bit pc with wds in Technical; We have been using wds for a while now with no problems imaging 32 bit PC's, now comes a long ...
  1. #1
    FatBoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Kent, UK
    Posts
    253
    Thank Post
    56
    Thanked 20 Times in 16 Posts
    Rep Power
    18

    Red face Problems with booting a x64 bit pc with wds

    We have been using wds for a while now with no problems imaging 32 bit PC's, now comes a long a 64 bit machine that will not boot. I found if I go to the server properties in WDS under the boot tab there are options under the default boot program for x86, ia64 and x64 systems. My problem is in the D:\RemoteInstall\Boot folder I only have files in the x86 folder. Where can I get the right x64 files (pxeboot.com etc) so I can get my 64 bit machine booting correctly? I didn't install WDS the first time round and I have searched for a download of the files but still can't work out where to get them from

    Thanks
    FB

  2. #2

    powdarrmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Alcester, Warwickshire
    Posts
    4,867
    Thank Post
    412
    Thanked 778 Times in 651 Posts
    Rep Power
    182
    Set the boot options to the x86 files for both architectures, and you'll be away.

  3. #3
    FatBoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Kent, UK
    Posts
    253
    Thank Post
    56
    Thanked 20 Times in 16 Posts
    Rep Power
    18
    Yeah just tried that but still no joy It gets to the "Windows is loading files" with the progress bar below and the server ip below that. The progress bar goes all the way across then the screen changes to what I would call what looks like the vista/7 windows loading screen but instantly crashes out and goes back to loading the OS that's on the HDD

  4. #4

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,271
    Thank Post
    884
    Thanked 2,749 Times in 2,322 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    785
    What version of Windows Server are you running?



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Problems booting when smartboard plugged in
    By daz5505 in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 15th September 2009, 06:39 PM
  2. Problems installing client on WinXP x64
    By meastaugh1 in forum EduGeek Shutdownertron
    Replies: 2
    Last Post: 7th September 2009, 02:22 PM
  3. WDS and PXE booting
    By powdarrmonkey in forum Wireless Networks
    Replies: 3
    Last Post: 19th June 2008, 10:44 PM
  4. Problems PXE booting...
    By tmcd35 in forum Wireless Networks
    Replies: 2
    Last Post: 5th March 2008, 12:04 PM
  5. Replies: 8
    Last Post: 8th June 2007, 10:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •