+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
O/S Deployment Thread, FOG not seeing network card when PXE on Aspire M3800 in Technical; Hi All, I have 10 Acer Aspire M3800's that i need to get working with fog. although the desktops PXE ...
  1. #1
    teky's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South west
    Posts
    84
    Thank Post
    8
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    14

    FOG not seeing network card when PXE on Aspire M3800

    Hi All,

    I have 10 Acer Aspire M3800's that i need to get working with fog. although the desktops PXE boot and see fog, whenever i try and inventory them i get the fog loading process telling me that there are no network devices availble and then errors out because fog does not see the network card. equally when i try to image these machines they end up queing even though there is nothing else in the que.

    I have updated the BIOS on the desktops and we are using the latest version of fog (0.28).
    These machines are using the Intel 82567v-2 gigabit network card.

    Any help appreciated.

    Teky

  2. #2
    teky's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South west
    Posts
    84
    Thank Post
    8
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    14
    NO-one have any ideas?

  3. #3
    browolf's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Mars
    Posts
    1,525
    Thank Post
    106
    Thanked 89 Times in 75 Posts
    Blog Entries
    46
    Rep Power
    40
    that happens on these new aspire m3802s we just got

    even installed an uptodate fog server (on one of the machines) to try to get it to work ~ 0.29 on ubuntu 10.04 ~ but still NO! (old fog is 0.26 on 9.04)

    we think the problem is the lan driver inside the fog client kernel. ubuntu natively uses a e1000e driver on these. Theres an 'fog kernel update' option on the "about" menu in the fog software but it appears to do nothing.

    from posts on the proper fog forum there's an alternative client kernel....somewhere.

    update: if you're behind a proxy you have to manual download a different kernel from the sourceforge place where you downloaded fog and then replace bzImage with it.
    Last edited by browolf; 19th July 2010 at 02:51 PM.

  4. #4
    browolf's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Mars
    Posts
    1,525
    Thank Post
    106
    Thanked 89 Times in 75 Posts
    Blog Entries
    46
    Rep Power
    40
    given up on kernels, can get the working ps kernel to boot from the pxe menu for computer registration but totally can't get the "host kernel" field to work for imaging. almost worked changing bzImage but then it got stuck and couldn't find the image file....

    Clonezilla boot cd to samba share just works (woot!) but trying to get clonezilla to boot from pxe is horrible. it seems to work, until it detects the local drives and then stalls on

    9.604748 e1000e: eth0 NIC Link is up 1000mbs full duplex, flow control: none
    9.608203 ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 2nd November 2010, 10:39 AM
  2. [Fog] Fog Documentation: How to delete a group of computers in FOG
    By ssx4life in forum O/S Deployment
    Replies: 1
    Last Post: 9th November 2009, 01:59 PM
  3. [Fog] DHCP/PXE problem
    By danboid in forum O/S Deployment
    Replies: 3
    Last Post: 18th August 2009, 01:58 PM
  4. acer aspire and Sim card
    By Little-Miss in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 22nd June 2009, 09:18 AM
  5. Cheap PXE Network adaptor?
    By ChrisH in forum Hardware
    Replies: 20
    Last Post: 1st November 2005, 08:02 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •