+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
O/S Deployment Thread, [SCCM 2012] Deploying Windows 7 UEFI Toshiba C50 in Technical; Hi, I'm trying to deploy Windows 7 X64 with UEFI using SCCM 2012 R2 PXE but keep getting the error ...
  1. #1
    jaminben's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    301
    Thank Post
    63
    Thanked 27 Times in 26 Posts
    Rep Power
    13

    [SCCM 2012] Deploying Windows 7 UEFI Toshiba C50

    Hi,

    I'm trying to deploy Windows 7 X64 with UEFI using SCCM 2012 R2 PXE but keep getting the error shown in the attached screenshot when the laptop re-boots... I have seen methods using a memory stick but I'd rather not go that route for now.

    I'm using a 64bit Win PE 5.0X boot image and I can deploy Windows 8.1 just fine but the laptop is a troublesome Toshiba C50.

    Anyone managed to deploy Windows 7 X64 UEFI using SCCM 2012 R2 PXE?

    Thanks

    Ben
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Norphy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Harpenden
    Posts
    2,384
    Thank Post
    54
    Thanked 315 Times in 245 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    120
    Is SecureBoot enabled? If so, you won't be able to get W7 on there. You need to either kill SecureBoot or see if there's a 'legacy' bios mode

  3. #3
    jaminben's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    301
    Thank Post
    63
    Thanked 27 Times in 26 Posts
    Rep Power
    13
    Secure boot is disabled and legacy (CSM) just won't see the boot images (32 or 64 bit) which I think is down to the dodgy Toshiba C50 model as linked to in first post.
    Last edited by jaminben; 27th August 2014 at 07:59 PM.

  4. #4

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,054
    Thank Post
    888
    Thanked 1,729 Times in 1,492 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    454
    At what point do you get that error? Is it during the PXE boot?
    What OS is your SCCM distribution point server on?

  5. #5
    Norphy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Harpenden
    Posts
    2,384
    Thank Post
    54
    Thanked 315 Times in 245 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    120
    That looks to me that the OS Image is getting deployed but is erroring when it tries to boot. I've seen that on machines with SecureBoot enabled which is why I mentioned it.

    A USB stick may be your quickest route here.

  6. #6

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dereham, Norfolk
    Posts
    12
    Thank Post
    5
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    11
    Do you have UEFI partition step in your task sequence?

    We managed to get it working with the following step:

    UEFI_Step.png

    Thanks for your help with the driver selection methods, we've got that working a treat now

  7. Thanks to DannyG555 from:

    jaminben (28th August 2014)

  8. #7
    jaminben's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    301
    Thank Post
    63
    Thanked 27 Times in 26 Posts
    Rep Power
    13
    Quote Originally Posted by Norphy View Post
    That looks to me that the OS Image is getting deployed but is erroring when it tries to boot. I've seen that on machines with SecureBoot enabled which is why I mentioned it.

    A USB stick may be your quickest route here.
    Yea, it goes through the whole process then fails on the boot... I'll have to try using a USB but I don't hold out too much hope as its a dodgy Toshiba C50 so we may just have to start deploying Windows 8 sooner rather than later.

    Quote Originally Posted by DannyG555 View Post
    Do you have UEFI partition step in your task sequence?

    We managed to get it working with the following step:

    UEFI_Step.png

    Thanks for your help with the driver selection methods, we've got that working a treat now
    Yep, we have that step... glad you got the drivers working

  9. #8
    Norphy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Harpenden
    Posts
    2,384
    Thank Post
    54
    Thanked 315 Times in 245 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    120
    Quote Originally Posted by jaminben View Post
    Yea, it goes through the whole process then fails on the boot... I'll have to try using a USB but I don't hold out too much hope as its a dodgy Toshiba C50 so we may just have to start deploying Windows 8 sooner rather than later.
    At least if you stick it in BIOS mode then boot it from a USB stick, it should build and boot as you don't have to pick up a boot image from PXE.

  10. Thanks to Norphy from:

    jaminben (28th August 2014)

  11. #9
    jaminben's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    301
    Thank Post
    63
    Thanked 27 Times in 26 Posts
    Rep Power
    13
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    At what point do you get that error? Is it during the PXE boot?
    What OS is your SCCM distribution point server on?
    After it reboots... it installs everything ok or appears to. I'm running Server 2012 R2 with Config Manager 2012 R2 and using a 64bit Win PE 5.0X boot image.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. SCCM 2012 - Deployment wont deploy
    By denon101 in forum Enterprise Software
    Replies: 6
    Last Post: 4th June 2014, 02:42 AM
  2. SCCM Config Manager 2012 - Deploying Windows 8.1 to a Latitude 10
    By gully1419 in forum Enterprise Software
    Replies: 9
    Last Post: 13th March 2014, 12:58 PM
  3. SCCM 2012 - Deploying LanSchool
    By bonedog73 in forum Enterprise Software
    Replies: 3
    Last Post: 30th September 2013, 04:06 PM
  4. SCCM 2012 - Deploying Software
    By Mr.Ben in forum Enterprise Software
    Replies: 4
    Last Post: 30th April 2012, 09:01 PM
  5. [SCCM 2007] Do you use SCCM to deploy Windows 7?
    By Ric_ in forum O/S Deployment
    Replies: 11
    Last Post: 23rd March 2010, 02:18 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •