+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
O/S Deployment Thread, Trouble with RM build disk in Technical; Shortly before my colleague went on holiday he created a new RM build disk for us as 100 new computers ...
  1. #1
    TurtleMan's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Thanet
    Posts
    1
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Trouble with RM build disk

    Shortly before my colleague went on holiday he created a new RM build disk for us as 100 new computers and 30 new laptops need setting up.
    Whilst he was away we had our servers upgraded from 2003 to 2012 and since then i cant get the computers to build. I originally tried the disk he made which failed almost automatically so was told by the network manager to make a new one (something I haven't done before).

    I followed the guide in RM's knowledge library on how to make a build disk and it all seemed to go OK.
    I popped the disk in one of the computers and ran through the usual set up, choosing which version of windows to install etc.
    All seemed to be going well and it got past the place where the original build disk was failing. However once it got to the stage where it retrieves drivers it got stuck and timed out after roughly an hour and a half.

    Anyone else experienced issues 'retrieving drivers' when imaging a computer using an RM build disk?
    Am i likely missing something obvious?

  2. #2

    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Somerset
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I've had a similar issue before where it drops the connection (and therefore times out) because I had the wrong Windows PE driver installed. I would start by checking this, you can refer to the tech article TEC1274876 for help.
    Failing that do you have a user with the username drivers because that will cause it to fail whilst retrieving drivers - TEC1562348

  3. #3

    synaesthesia's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    6,060
    Thank Post
    592
    Thanked 1,036 Times in 794 Posts
    Blog Entries
    15
    Rep Power
    468
    Would very strongly suggest ditching the build disks and follow the instructions via RM's support system for setting up WDS for full network build of your machines.

  4. #4
    rad
    rad is offline
    rad's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Middlesex
    Posts
    2,505
    Thank Post
    337
    Thanked 310 Times in 238 Posts
    Rep Power
    110
    Log a call with RM and get them to help you out.

    It is a simple case of recreating a build image, but as suggested a network boot is much better and once set up it makes life easier

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Make a bootable USB Flash drive with all your CC3 Build Disk images on
    By s69 in forum Network and Classroom Management
    Replies: 2
    Last Post: 8th June 2012, 08:18 PM
  2. RM CC3 Workstation Build disk fails on client
    By superaz300 in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 0
    Last Post: 9th February 2012, 06:32 PM
  3. RM Build Disks on a USB stick
    By mikeglover in forum Windows
    Replies: 15
    Last Post: 19th August 2011, 06:53 PM
  4. RM Build disk, network capable boot disk
    By Greenbeast in forum How do you do....it?
    Replies: 5
    Last Post: 2nd April 2011, 10:32 AM
  5. Trouble with google?
    By bishopsgarthstockton in forum General Chat
    Replies: 9
    Last Post: 25th May 2007, 02:03 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •