+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
O/S Deployment Thread, MDT 2013 and the great default admin password shenanigan in Technical; This is 50% cry for help and 50% venting... I have an 8.1 build which is a thing of total ...
  1. #1
    robjduk's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    394
    Thank Post
    11
    Thanked 61 Times in 48 Posts
    Rep Power
    21

    MDT 2013 and the great default admin password shenanigan

    This is 50% cry for help and 50% venting...

    I have an 8.1 build which is a thing of total beauty. Builds perfectly on my VMWare workstation however the twist in the tale is when I install it on a physical machine, I hit an issue where it claims it does not know what the default administrator password is even though it is set correctly when I make the task sequence and have also amended in the unattended.xml .
    As I say, Virtual machine deploys like it was made by the heavens but physical just fails at this point. (seems to be before the domain recovery).

    Any suggestions at all? I seem to remember my last tech having the same issue last year and think he filled the TS with restarts to cure it.

    Thanks all

  2. #2

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,080
    Thank Post
    853
    Thanked 2,677 Times in 2,271 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    769
    Does it auto join the domain, install gpo software then fail. Worldwide telescope's MSI hoses our 8.11 image if left in.

  3. #3
    robjduk's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    394
    Thank Post
    11
    Thanked 61 Times in 48 Posts
    Rep Power
    21
    It does not join the domain. It completes the imaging, does it's getting ready thing but upon the first login on a physical machine it claims wont log in and the problem seems to be it has not changed the default admin account to my customised one although on a VM it works perfectly. At this rate I may just keep "Administrator" as the default name but its admitting defeat which I don't want to do (not admitting defeat is about 25% the reason I am deploying 8.1 to begin with tbh).

  4. #4


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,580
    Thank Post
    228
    Thanked 854 Times in 733 Posts
    Rep Power
    295
    what privilages does your domain join account have? it may be that the vm works because it recognises it as the same pc but new ones dont because iirc users can only add 5 pcs to the domain unless you delegate the domain join permission to them i believe

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. 2013 and the state of VLEs in some schools
    By speckytecky in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 20
    Last Post: 14th November 2013, 03:21 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 29th September 2013, 06:35 AM
  3. Default admin password for first log in?
    By reggiep in forum Home Access Plus+
    Replies: 1
    Last Post: 7th August 2012, 01:43 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •