+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
O/S Deployment Thread, WDS Legacy BIOS and UEFI boot in Technical; I now have devices with UEFI coming in. Some have Legacy/UEFI support others are UEFI only. I have upgraded my ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    WDS Legacy BIOS and UEFI boot

    I now have devices with UEFI coming in. Some have Legacy/UEFI support others are UEFI only. I have upgraded my WDS/MDT server to 2012 R2 and MDT 2013. I can boot Legacy devices into WDS/MDT with no problems. I have DHCP option 67 set to boot/x86/wdsnbp.com. When i try to boot a UEFI device (Dell Latitude 3330) it gets to the succeed to download nbp file, then it goes right back to the laptops boot menu. When I change option 67 to boot/x64/wdsmgfw.efi the 3330 boots into wds and i can choose my 64bit MDT boot image. So my question is, can I have my cake and eat it too? Is it possible to have both legacy BIOS devices and UEFI (32 and 64bit) devices boot into wds. If so, which boot file do i need to set or what do I need to do to get them to work. I feel like Im missing something simple. Thanks for your help.

  2. #2
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,013
    Thank Post
    42
    Thanked 84 Times in 80 Posts
    Rep Power
    22
    We haven't done any special config. We don't add the option to dhcp. We just use ip helper as ms recommend. The few uefi devices boot fine.

  3. Thanks to free780 from:

    jae1378 (16th December 2013)

  4. #3

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,212 Times in 761 Posts
    Rep Power
    395
    I found exactly the same thing using DHCP options. Switching to using ip helper on the switches resolved the EFI/BIOS problem, though I haven't been able to get 32-bit EFI to work. Suspect this may be down to inadequate support on the devices I've been testing, however.
    Last edited by AngryTechnician; 13th December 2013 at 08:40 AM.

  5. Thanks to AngryTechnician from:

    jae1378 (16th December 2013)

  6. #4

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    This worked like a charm. Thanks for your help free780 and AngryTechnician!!!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. WDS and PXE boot, stuck!
    By Sheridan in forum Wired Networks
    Replies: 7
    Last Post: 12th February 2014, 01:57 AM
  2. [News] UEFI and Secure Boot - The Linux users are not happy!
    By SovietRussia in forum General Chat
    Replies: 52
    Last Post: 5th April 2013, 04:37 PM
  3. [WDS] WDS Legacy and NVIDIA NIC's
    By cookie_monster in forum O/S Deployment
    Replies: 8
    Last Post: 5th March 2010, 11:45 AM
  4. WDS Legacy (RIS) and XP SP3 Flat image
    By markwilliamson2001 in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 18th August 2008, 08:06 PM
  5. WDS and PXE booting
    By powdarrmonkey in forum Wireless Networks
    Replies: 3
    Last Post: 19th June 2008, 09:44 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •