+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
O/S Deployment Thread, MDT 2012 - Multicast using deploymentshare$ on a different server. in Technical; Hi, Our MDT server is a hyper-V install of 2008. the host has limited space for storage. We have a ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    811
    Thank Post
    98
    Thanked 64 Times in 46 Posts
    Rep Power
    25

    MDT 2012 - Multicast using deploymentshare$ on a different server.

    Hi,

    Our MDT server is a hyper-V install of 2008. the host has limited space for storage.
    We have a fast storage DAS server with plenty of space. So in seeing that the deployment share could be located on an external share we moved this onto our NAS.

    This is working perfectly. But when we tick the "Multicast option" the first problem is that it asks for a local path for the deployment share... obviously we cant do this as it is located on another server.

    multicast.jpg

    If we create an empty local folder and share it as "deploymentshare$" we get the following errors. Extremely helpful as part of it is in chinese!

    An error occurred while trying to execute the command.

    Code:
    An error occurred while trying to execute the command.
    Error Code: 0xC1100106
    Error Description: The Windows Deployment Services Transport Server role service has not been configured on the server.
    
    䔊楸⁴潣敤㴠ⴠ〱㔵ㄹ㜵〷
    Unable to create multicast namespace "deploymentshare$", rc = -1055915770.


    Has anyone else managed to multicast using a deploymentshare located on a different server?
    I did have a look at "advanced \ linked deployment shares" but when installing from the linked share it would access the mdt sql database....

    Thanks in advance

  2. #2
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    902
    Thank Post
    41
    Thanked 68 Times in 65 Posts
    Rep Power
    18
    The system account of the mdt server will need read security rights on the deployment share. Never tried having the ds on a nas before.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    811
    Thank Post
    98
    Thanked 64 Times in 46 Posts
    Rep Power
    25
    Thanks,
    Normal deployment is working a treat.
    Its just when we try to use the multicast method it falls over.
    I will edit the above post to make it clearer

  4. #4

    fiza's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London
    Posts
    2,064
    Thank Post
    391
    Thanked 302 Times in 256 Posts
    Rep Power
    151
    @burgemaster - Did you get anywhere with this? Im in the same situation.

  5. #5

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    811
    Thank Post
    98
    Thanked 64 Times in 46 Posts
    Rep Power
    25
    Quote Originally Posted by fiza View Post
    @burgemaster - Did you get anywhere with this? Im in the same situation.
    Still no joy.. Do you have a database connected?
    I might try the "linked deployment share" and have two synced up again.

  6. #6

    fiza's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London
    Posts
    2,064
    Thank Post
    391
    Thanked 302 Times in 256 Posts
    Rep Power
    151
    Quote Originally Posted by burgemaster View Post
    Still no joy.. Do you have a database connected?
    I might try the "linked deployment share" and have two synced up again.
    I dont have a database. It is definitely to do with the remote deployment share as I have a local one aswell and I dont get the Multicast error on that. I havent managed to find any info on how you do it with a remote share. My Server also has limited space so its not an option unless I buy more disks.

  7. #7
    Duke5A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    789
    Thank Post
    79
    Thanked 129 Times in 112 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    31
    I'm just pulling this out of the air as I'm only running WDS, but maybe try presenting the remote storage to your MDT server over iSCSI?

  8. #8

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    811
    Thank Post
    98
    Thanked 64 Times in 46 Posts
    Rep Power
    25
    Hi, Could you please elaborate on that for me please?
    Wds - vm
    Nas storage - physical raid array

    I reimaged an ict suite today, I started them all off at the same time and it took 5-7 min for them to do the OS install section where it is actaully copying the wim from the nas so im not too worried about multicasting right now.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [MDT] Bulk import of computers in MDT 2012
    By speckled in forum O/S Deployment
    Replies: 3
    Last Post: 6th December 2012, 01:52 PM
  2. [MDT] MDT 2012 - Few annoying things?!?
    By Clkj in forum O/S Deployment
    Replies: 22
    Last Post: 22nd July 2012, 09:37 PM
  3. CA ArcServe R16 and a New HP tape drive on a different server
    By doombadger in forum Enterprise Software
    Replies: 0
    Last Post: 8th June 2012, 09:35 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 12th April 2012, 02:00 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 17th August 2008, 09:09 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)

  1. colio66

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •