+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
O/S Deployment Thread, Got an oddity with screen resolution on WDS in Technical; Morning chaps. I'm trying to PXE boot into WDS to use windows PE to run a checkdsk on a borked ...
  1. #1

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    2,898
    Thank Post
    820
    Thanked 561 Times in 440 Posts
    Rep Power
    263

    Got an oddity with screen resolution on WDS

    Morning chaps.

    I'm trying to PXE boot into WDS to use windows PE to run a checkdsk on a borked install of XP, but i've got a problem...

    When you press f12 to achieve a network boot it appears to load the WDS boot image but as soon as it leaves the 'loading WDSBNP' white text on black screen it then goes black and the monitor displays the 'input out of range'. I can't find out how to force a specific resolution at that point.

    I'm confused as it was working a week ago!

  2. #2
    Duke5A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    809
    Thank Post
    83
    Thanked 132 Times in 115 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    32
    I know it would seem like it shouldn't matter, but have you tried a different monitor? For some goofy reason I've had monitors (one in my basement) just one day decide to stop showing a certain display ranges.

  3. #3

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    2,898
    Thank Post
    820
    Thanked 561 Times in 440 Posts
    Rep Power
    263
    Yeah... tried it with a 17" GNR, a 14" LG, a 17" Acer and a 19" widescreen Benq. same result it appears to be setting the frequency to 87Hz.

  4. #4
    jamin100's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,066
    Thank Post
    150
    Thanked 99 Times in 79 Posts
    Rep Power
    33
    have you tried just booting WinPe off a USB stick or DVD?

  5. #5

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    2,898
    Thank Post
    820
    Thanked 561 Times in 440 Posts
    Rep Power
    263
    Yup... our win PE version on a stick works fine, and I can do what need to do at the moment - but I won't be able to use that to deploy 800 workstations of windows 7 in the summer, hence needing to work out wtf is going on with the pxe response!

  6. #6
    Duke5A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    809
    Thank Post
    83
    Thanked 132 Times in 115 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    32
    The WinPE version on a stick that works, is that based off of the same WIM that you boot over the network from? Do you have drivers imported into WDS? What I'm thinking is the stick version works since it is using a default MS display driver while the network boot one pulls a display driver from the deployment server. Of course this is entirely tossed out the window if you don't have drivers imported into the deployment server or you inject them into the WIM you're stick booting off.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [MS Office - 2010] Powerpoint playing havoc with screen resolution..?!
    By ben604 in forum Office Software
    Replies: 0
    Last Post: 9th July 2012, 02:24 PM
  2. Changing Screen Resolution on per-machine basis in AD2008
    By tb2571989 in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 6
    Last Post: 27th September 2010, 03:06 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 23rd July 2010, 09:19 AM
  4. [CLOSED] Layout Issue: Main webpage not resizing based on screen resolution
    By Pottsey in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 6
    Last Post: 27th February 2008, 02:10 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 2nd March 2007, 03:13 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •